A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt egy 27 éves nő ellen, akinek a figyelmetlensége folytán a kisgyermeke leforrázta magát.
A vádirat szerint az asszony egy borsodi kistelepülésen lévő lakásában tartózkodott gyermekeivel 2018. augusztus elején, amikor a konyhában tésztafőzéshez vizet melegített egy 5 literes fazékban. A tésztát kivette a főzőléből, de a forró vizet tartalmazó fazekat letette a földre, és bement a szobába, azért, hogy a síró 6 hónapos gyermekét megnyugtassa. Ez idő alatt azonban a 2 éves fia bement a konyhába, megbotlott a fazékban, ezzel azt magára borította és leforrázta a lábát. A gyermek hangos sírására az anya azonnal elkezdte az ellátását, valamint a szomszédból mentőt hívtak.
A baleset következtében a gyermek az alsó végtag elsőfokú, illetőleg a láb másodfokú 8 napon túli gyógytartamú égési sérülését szenvedte el.
Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott, közölték honlapjukon.