2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:29 Temetésre jöttem09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették Budaházy házi őrizetét

Reklám

A mai napon (pénteken) megszüntette a Fővárosi Törvényszék Budaházy György és társai házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a szigorú házi őrizetet.
Zoom
Budaházy a Nomádétel Gyurcsány sátra melletti ételosztásán
Budaházy György és társai szabadlábra helyezési kérelemmel fordultak a bírói tanácshoz. Indoklásukban elmondták, hogy már több éve nem tudnak a szigorú őrizet miatt munkát vállalni, tartalékaikat felélték, és a harmadrendű vádlott ügyvédje szerint az előzetes letartóztatás utáni legszigorúbb korlátintézkedés már nem is az embernek, hanem a szimbólumnak szól.
Az ügyész ezt a vádat személyes érintettségre hivatkozva visszautasította, és elutasította mindhárom vádlott indítványát. Budaházy György kérelmét azzal utasította el az ügyész, hogy az elsőrendű vádlott esetében fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, mert úgymond "belső meggyőződés társult a bűncselekményéhez".
Közel fél órás szünetet követően a dr. Kenéz Andrea vezette bírói tanács mégis a lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött, mely enyhébb büntetés, de az ügyész is, valamint az első rendű vádlott Budaházy György és védője is fellebbezett ellene. Az ügyész fellebbezése indoklásául a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozott, Budaházy György pedig indoklásában elmondta, lakóhelyén sem a munkáját nem tudja folytatni, sem a több éve tartó mozgáshiány miatt szerzett betegségét nem tudja kezeltetni.
Szaszka esetében a lakhelyváltoztatást a bírói tanács hosszú mérlegelés után után jóváhagyta, azzal a feltétellel, hogy mivel új lakóhelyén, egy Nógrád megyei falucskában helyi rendőrőrs nincs, a legközelebbi település rendőrőrsén köteles heti két alkalommal jelentkezni. A másod- és harmadrendű vádlott a döntést elfogadta.
(Szent Korona Rádió nyomán)
Frissítés: Budaházy a Hungária TV-nek nyilatkozik:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready