Áramot vezetett kerítésébe egy tiszadobi férfi, aki ellen emberölés kísérlete elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást a rendőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője, Tamásné Berki Bianka.
A rendőrség munkatársa elmondta: a tiszadobi körzeti megbízottnak egy helyi lakos jelezte hétfőn, hogy az egyik ház kerítésére kiírta valaki, hogy árammal védett terület. A bejelentést követően kiderült, hogy a házban élő 85 éves férfi tulajdonának védelme érdekében vezette kerítésébe az áramot.
A rendőrök a férfit előállították és kihallgatták.
(MTI)
Frissítés: Az RTL Klub riportjából kiderül, hogy többször betörtek már a 85 esztendős Balogh Lászlóhoz, aki félelmében vezetett áramot a kerítésbe.

És nem a cigánybűnözőket vitték el a rendőrök, hanem őt, és nem az idős embert megtámadó tetvesek szégyellik magukat, hanem a nyugdíjas villanyszerelő, amiért meg akarja védeni a saját testi épségét... Ráadásul gyilkossági kísérlettel vádolja a bűnpártoló retekőrség.
2. frissítés: A pénztárcáját és a telefonját is ellopták már - csak éjszakára vezetett áramot a kerítésbe (így nem veszélyeztetett gyerekeket):
(Kuruc.info)
3. frissítés: Mindennaposak voltak a lopások, egyszer meg is támadták
– A lopások a kertemből szinte mindennaposak voltak, de most még messzebbre merészkedtek a tolvajok. Ketten becsöngettek hozzám, az egyik kicsalt a kapuhoz, a másik eközben besurrant a házba. Amikor ezt észrevettem, beszaladtam, erre az egyik rabló nekem esett – mesélte a Blikknek az idős férfi, és hozzátette: talán csak a véletlennek köszönheti életét.
– A földre tepertek, s ott bántalmaztak. Nem hagytam magam, de félek, azóta is félek – mondta a lapnak.