Emberöléssel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a 37 éves vácszentlászlói gazdát, aki - a gyanú szerint - fagyálló folyadékot öntött a borába, miután megelégelte, hogy egy tolvaj folyamatosan lop a pincéjéből. A tolvaj meghalt, miután megitta a mérgezett bort (viszont arra senki sem kényszerítette, hogy más telkére behatoljon, onnan lopjon, majd a lopott bort megigya - a szerk.).

A tolvaj több flakonnyit vitt el október 24-én a mérgezett borból, melynek javát maga megitta, a többit ismerőseinek adta. Mikor kórházba került, már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem segíthettek rajta az orvosok. Több napig küzdöttek az életéért, de végül feldobta a talpát.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a mérgezést fagyálló, etilén-glikol fogyasztása okozhatta. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanújával kezdett nyomozást ismeretlen tettes ellen. Több helyen tartottak helyszíni szemlét, az így lefoglalt, különböző összetételű folyadékok vizsgálatára szakértőt rendelt ki a nyomozóhatóság. Szakértői vizsgálat tárgyát képezi annak megállapítása is, hogy az elhunyt halálát pontosan mi okozta.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói november 7-én emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a gazdát, aki a "bűncselekmény elkövetését" elismerte. A férfit nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.
(HavariaPress nyomán, kép: Blikk)
Korábban írtuk: