Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:44 Felgyújtották Patkó Bandi több száz éves, legendás fáját20:23 Két ember rekedt a legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben - a mentőakció akár hetekig is tarthat20:07 Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot19:38 Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten19:26 Tűz ütött ki egy újpesti gyorsétteremben18:48 Szeretetből irtotta ki családját egy orosz tinédzser18:36 Edge késélező - borotvaéles pengék szemvillanás alatt, most csak 4990 Ft (x)18:19 Megbokrosodott lovak miatt hatan megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen 18:06 Mi, a barmok17:43 A jövő héten is sok lesz a napsütés17:26 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)17:17 Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között16:58 Leszboszra akart eljutni 330 illegális16:33 Szegény Tóbiás: újra kiürítik a korábban megfékezett lángok által veszélyeztetett környéket a Kanári-szigeteken15:45 Idegállapotba kerültek az Open Arms dzsungeltöltelékei - Salvini "akarata ellenére" partra engedi a "fiatalokat"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Felmentették a buzik kamionjára felmászó HVIM-est - de előtte 72 órát töltött a fogdán

Reklám

Felmentette a bíróság azt az ellentüntetőt, aki a szombati buzifelvonuláson felmászott az egyik kamionra. A döntés szerint a férfi nem követett el szabálysértést, mivel nem figyelmeztették előzetesen, hogy nem mehet fel a járműre. Szabó Lászlót a tárgyalás után a VIII. kerületi kapitányságra vitték, ahol sértett tanúként hallgatták ki a három biztonsági őr ügyében, akik brutálisan bántalmazták őt. Ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás. A felvonulás szervezői továbbra is hallgatnak a biztosításról.
Zoom
Bilincsben, vezetőszáron vitték Szabó Lászlót a bíróságra. A normalitáspárti HVIM-es szombaton mászott fel a deviáns homokosok menetén az egyik kamion tetejére, ahol egy bibliai idézettel akart demonstrálni a felvonulás ellen. A fiatal egyetemistát három biztonsági "ember" bántalmazta, leteperték és megrugdosták. Ezután a rendőrség őrizetbe vette, és majdnem 72 órát töltött a fogdán.
Szabó László azt mondta, a kereszténység meggyalázása háborította fel. "Ott egy reverendába öltözött alak obszcén, férfi nemi szervet ábrázoló hatalmas transzparenst tartva vonaglott, egy másik Jézus Krisztusnak öltözve bohóckodott, és amikor ezt megláttam, akkor azt gondoltam, hogy mivel az alaptörvényben is rögzített katolikus, keresztény állam vagyunk, hogy ez ellen a kirívó provokatív magatartás ellen felemelem a szavamat" – fogalmazott.
A hazafi ellen rendzavarás miatt indítottak eljárást. A rendőr "tanú" azt mondta, hogy ő ugyan szólt, hogy ne másszon fel, de ezt a férfi nem hallhatta a nagy zaj miatt. A védelem két tanúja is ugyanezt állította. A gyorsított eljárásban a bizonyítási eljárás és a perbeszédek után a bíróság megszüntette a szabálysértési eljárást.
"A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás során arra a következtetésre jutott, hogy nem követte el a szabálysértést, mert nem volt felszólítás, ahogy azt a rendőr tanú is elmondta. Észlelte, hogy ön föl akar mászni a kamion tetejére, és kiáltott is egyet, hogy nem teheti meg, de saját bevallása szerint ez nem biztos, hogy hallható volt. Egyrészt a zaj meg kamion, egyebek, tehát nem bizonyítható, hogy ezt ön hallhatta volna" – mondta Radácsiné Karsai Zsuzsanna bíró a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
A terhelt és védője egyaránt erre az ítéletre számított. "Örülünk ennek a döntésnek, mert meggyőződésünk volt, hogy ebben az ügyben másfajta döntés nem is születhet, demokratikus és az alaptörvény által biztosított jogait gyakorolta a fiú, amikor elmondta véleményét a kereszténygyalázással kapcsolatban" – nyilatkozta Borbély Andrea védő.
A kedvező ítélet után sértetti tanúkihallgatásra vitték a fiatalembert az egyenruhások. Ugyanis a rendőrség előállította és kezdeményezte annak a három biztonságinak az előzetes letartóztatását, akik a kamion tetején brutálisan bántalmazták Szabó Lászlót. Ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás. Úgy tudni, a biztonságiak közül senkinek sem volt képesítése.
Zoom
A buzifelvonulás szervezői továbbra sem hajlandóak nyilatkozni a rendezvény biztosításával kapcsolatban, korábban a rendőrségre hárították a felelősséget, de ezt az ORFK visszautasította. A Szivárvány Misszió Alapítvány egyébként a Norvég Alapból is kapott támogatást.
Balog páter nyafog ellene, mégsem tiltják be, sőt, még a rendőrség révén teljes mellszélességgel támogatják is
Ízléstelennek nevezte Balog Zoltán, hogy a hétvégi "homoszexuális felvonuláson" a történelmi Magyarország címerét több transzparensen is sértő módon ábrázolták. Az emberi erőforrások minisztere a Hír TV-nek azt mondta, az egyik résztvevő megsértette a keresztény embereket azzal, hogy papi viseletben, kereszttel a nyakában állt az egyik kamionon - mégsem tettek semmit sem ez, sem az egész nemzet- és keresztényellenes rendezvénysorozat ellen.
(HírTV korrigálva)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready