A Jobbik szerint zárttá kellene tenni a jelenleg nyitott módon működő magyarországi menekülttáborokat és befogadó-állomásokat – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, aki indoklásként az ebolajárványra, valamint közbiztonsági problémákra hivatkozott.
A képviselő úgy fogalmazott, hogy ezekben a hetekben is olyan illegális határátlépők közelítik meg Magyarországot, akik az ebolajárvány által potenciálisan érintett országokból érkeznek. Hozzátette, minimális az esély, hogy ezek az emberek betegséget hordozzanak, de ezt a veszélyt nem lehet kizárni, az érkezők pedig szabadon elhagyhatják a táborok területét és érintkezhetnek a lakossággal.
Egyúttal felszólította a kormányzatot, hogy tegyék közzé: mennyibe kerül az állítólagos "menekültek" ellátása. Álláspontja szerint, hogy ezek között az emberek között sok bűnöző is megbújik.
Emellett haladéktalannak nevezte az önálló nemzeti határrendészet visszaállításának előkészítését. Kiemelte, hogy a menekültáradat várhatóan továbbra sem fog csökkenni, ugyanis annak mérete az utóbbi évben a korábbi kilenc-tízszeresére, mintegy 15-20 ezer főre nőtt.
(MTI nyomán)