Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Szent Korona ördögszarvakkal - a rendőrség szerint nincs ezzel semmi gond

Reklám

A Jobbik javaslatára az új Btk. már büntetni rendeli azt, ha valaki a Szent Koronát meggyalázza. A jogszabályhely a nemzeti jelképek megsértését a 334. § szerint az alábbiak szerint szankcionálja: Aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Természetesen a Szent Korona esetében sem arról van szó, hogy valaki beszalad az Országház kupolatermébe, ahol a Házőrség tagjai előtt a Szent Koronával különböző dolgokat művel. Erre könnyen beláthatjuk, gyakorlatilag nincs esély, ez a veszély nem fenyegeti szuverenitásunk és államiságunk talán legszentebb jelképét. Ami azonban már reális veszélyként leselkedik, és amire számos példa volt, hogy mocskolódó stílusban emlegetik - emlékszünk a micisapkázásra? -, a vallásos embereket különösen sértő szövegkörnyezetben tüntetik föl, vagy oly módon ábrázolják.
A jogalkotó szándéka a törvény megalkotásával világos volt: ne kelljen tovább tűrni, legyen végre vége ezeknek a gyalázkodó megnyilvánulásoknak. Nem így értelmezi azonban az ügyészség és a rendőrség, akik, ahogy korábban is számos esetben, úgy ezúttal sem indítottak eljárást.
Ezúttal Sneider Tamás gondolta úgy, hogy amennyiben a törvény valóban védeni rendeli a Szent Koronát bármely módon történő meggyalázásától, akkor az Arc kiállítás egyik "remekműve" már nem fér bele a véleménynyilvánítás és a művészi szabadság egyébként tág keretei közé. A kiállítás egy plakátján "egy bajszos kígyószerű lény látható, amint a szájából szivárványszínű valamit hány", teszi mindent a fején a Szent Koronával, amelyen ördögszarvak vannak. A plakáton a "Hiszek a mesékben..." felirat látható.
Zoom
Az Országgyűlés alelnöke feljelentésében felhívta a hatóság figyelmét egy videoklipre is (1 perc 43 másodpercnél), amelyen a Szent Koronát baseball sapkaként ábrázolják.
A portálunk birtokába került rendőrségi határozat (itt és itt) szerint a fenti cselekmények nem bűncselekmények, ezért azokat elutasítják. A videoklip esetében a nyomozóhatóság szerint a Szent Koronaként ábrázolt baseball sapka által nem vonható következtetés kritikai szándékra, amelyet akár még el is fogadhatnánk. Azonban a plakát esetében azt az indokolást, miszerint az alkotó nem a Szent Korona történetével, értékével vagy közjogi jelentőségével kapcsolatban fejez ki kritikát, egyszerűen bűnpártoló hozzáállásnak tartjuk. Vajon ha egy jóérzésú hazánkfia az éj leple alatt átfestette volna ezt a gyalázatot, megakadályozva ezzel a gyűlöletkampány folytatását, indult volna ellene büntetőeljárás? A kérdés persze költői.
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready