Nem küldték el az egyetemről, de két szemeszterre eltiltották tanulmányai folytatásától az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanítóképző karának volt HÖK-elnökét, aki ellen a gólyatábori erőszakkal összefüggésben indult fegyelmi eljárás - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.
Fábri György, az ELTE kommunikációs főigazgatója a lapot úgy tájékoztatta, a tanító- és óvóképző kar fegyelmi bizottsága keddi ülésén határozott a fónyódligeti események nyomán fegyelmi eljárás alá vont hallgató, Galántai Tamás sorsáról. A hallgató jelezte, hogy fellebbezési szándékkal bírósághoz fordul.
Az újság emlékeztet, az elnöki tisztségéről időközben lemondott Galántai Tamást azért vonták felelősségre, mert kiderült: tudomása volt arról, hogy a fonyódligeti erőszak gyanúsítottja korábban kompromittáló, meztelen fényképekkel zsarolta egy hallgatótársát. A zsarolásról az érintett diáklány értesítette a diákvezetőt. A gyanúsított ezek után még ott lehetett, fotósként még dolgozhatott is a fonyódligeti táborban.
A Magyar Nemzet beszámol arról is, hogy meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a 38 éves férfi ellen hozott kényszerintézkedés jövő év február elsejéig fennáll.
(MTI)