2019. június 21., péntek, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:17 Regionális nyelvvé tennék a magyar nyelvet Székelyföldön - sajnos egyelőre csak egy ET-bizottsági jelentésről van szó22:01 Már csak Boris Johnson és Jeremy Hunt verseng tovább a brit konzervatívok vezetéséért21:48 Felszarvazza a modern fiatalokat a túlzott okostelefon-használat21:25 Meghosszabbította orosz szankcióit az EU21:12 24 ezer magyar már úgy döntött, hogy a Brexit után is Nagy-Britanniában kalandozna20:59 Megbukhat a szlovén kisebbségi kormány20:46 Előzetes szóváltás után kezdték csak meg a verést az illedelmes bűnözők a Nyugati téri aluljáróban20:38 Trump: "Irán nagyon nagy hibát követett el"20:11 Lázárral szerezné vissza Hódmezővásárhelyt a Fidesz19:57 Elmegyógyintézetbe viszik a régóta agresszív drogos testvérgyilkost - az édesanyját súlyzóval akarta leütni19:40 Putyin: nem lesz meghátrálás a szankciók miatt19:24 Újra üzemel a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es futópályája19:05 Jövő héten 40 fokos kánikula fenyegeti Európát - Magyarországon egy leheletnyivel kellemesebb lesz az idő18:51 Már a drogdílerekedés sem fizet elég jól: gumiabroncsok és villamosipari eszközök ellopására "kényszerült" egy sorozatbűnöző18:38 Ukrán alkotmánybíróság: rendben van a parlament feloszlatása
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

A "legelszámoltatottabb" politikussal is gyakran barátkozik az ideiglenes ügyvivő

Reklám

Meglepő, hogy André Goodfriend milyen gyakran és milyen előszeretettel mutatkozik Gyurcsány Ferenccel - erről beszélt a Híradónak nyilatkozó elemző. Azok után, hogy tegnap az amerikai diplomata elment a Demokratikus Koalíció egyik rendezvényére, és az ott készült felvételek szerint hosszan beszélgetett Gyurcsány Ferenccel.
A Demokratikus Koalíció szervezte azt a konferenciát pénteken, amelyen a jelenlegi kormány mielőbbi bukásáról beszélt a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc. Az eseményen részt vett az Egyesült Államok budapesti követségének ügyvivője is. André Goodfriend Gyurcsány Ferenc mellett ült.
Az ügyvivőről korábban többen is azt mondták: több olyan nyilatkozata is volt, amellyel kapcsolatban felmerül, beleavatkozik Magyarország belügyeibe. André Goodfriendtől most azt kérdezte a Híradó: az, hogy egy párt rendezvényén vett részt, amelyen a magyar kormány mielőbbi megbuktatását szorgalmazták, nem ütközik-e a bécsi egyezménybe, amely szerint a diplomaták nem avatkozhatnak be egy fogadó állam belügyeibe. Válasz egyelőre nem érkezett.
Paul Lendvai publicista arra emlékeztetett: a külföldi lapok rendre felemlegetik, hogy a szocialistáknak is része volt magyarországi korrupciós ügyekben.
A Der Standard című liberális osztrák lap publicistája például a Zuschlag-ügyre utalhatott, amelyben Zuschlag János volt MSZP-s országgyűlési képviselőt bűnszervezetben elkövetett csalás miatt 6 év börtönbüntetésre ítélték.
Jelenleg is folyik a per Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyében, akit azzal vádolnak, hogy bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követett el, mintegy másfél milliárd forintos vagyoni kárt okozva a BKV-nak, de arról is szóltak hírek, hogy állítólag egy nokiás dobozban kapott korrupciós milliókat.
A katonai tábornokok vesztegetési perében az egyik vádlott azt állította: Juhász Ferenc, a Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere whiskys dobozban kapott külsős megbízásokból visszaosztott milliókat. Juhász Ferenc ezt tagadta.
Gyurcsány Ferenc pedig korábban nyilvánosan is beszélt arról: jobb, ha nem tudjuk, honnan vándorolt pénz az MSZP-hez. A volt kormányfő két évvel ezelőtt egy évértékelőjén elismerte: a szocialisták választási bukásában a párt korrupciós ügyei is szerepet játszottak.
A pártelnöki székben őt követő Mesterházy Attila pedig tavaly azt mondta egy, a Die Welt című lapnak adott interjúban: az, hogy egykori párttársai korrupciós ügyekbe bonyolódnak, hatalmas probléma az MSZP számára.
André Goodfriendtől ezért azt is kérdezte a Híradó: Szóba kerültek-e a konferencián, illetve Gyurcsány Ferenccel folyatott beszélgetése során ezek az ügyek? Ha igen, akkor kérdezte-e a volt miniszterelnököt a korrupciós ügyekről és kapott-e választ? Válasz egyelőre erre a kérdésre sem érkezett.
A Híradó által megkérdezett politikai elemző azt mondta: az, hogy André Goodfriend a jelenlegi kormányzattal kapcsolatban emleget korrupciós ügyeket, nyomásgyakorlásnak számít. Lánczi Tamás szerint viszont nem világos, hogy miért éppen - ahogy fogalmazott - az ország egyik legtöbbek által elutasított politikusával találkozik ennyit. A szakértő szerint ez sem az amerikai-magyar kapcsolatok javításában, sem az amerikai érdekek képviseletében nem értelmezhető. Az elemző úgy vélte: André Goodfriend valószínűleg nem pontosan mérte fel, milyen következményei lehetnek, ha magyar politikai pártok rendezvényein vesz részt.
(Híradó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready