Az utolsó beszéd elhangzása közben a Che Guevarát és az Európai Uniót ábrázoló zászlók közül kiemelkedett egy EU-NEM feliratú szövet is. A véleménynyilvánítás szabadsága azonban ezen az estén csak azokat illette meg, akik a liberális demokráciát, annak is elsősorban a külföldről vezérelt modelljét tartják a kötelezően kijelölt útnak hazánk számára.
Zoom
A zászlót meglengető férfire - aki információnk szerint nem más volt mint Dobay Gergely, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke - többen rátámadtak, megpróbálták azt tőle eltulajdonítani. A baloldali szüfrazsettek és Lenin-fiúk erőszakba torkolt hisztijének a felcsendülő himnusz vethetett volna véget, azonban ettől szemlátomást csak vérszemet kaptak. Ugyanis míg a zászlót kezében tartó HVIM-es vezető és körülbelül 5-6 fős társasága a nemzeti imádság hallatára magukat vigyázzba vágva énekelték a magyar himnuszt, aközben a csürhe támadásba lendült. Habzó szájú emberek, gyűlölettől eltorzult arccal ütötték - ki kézzel, ki esernyővel - Budapest belvárosában a himnuszt éneklőket, akik mindezt passzívan tűrték. A kibontakozó vörös terrornak a nagy erővel a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget, akik - üljön le, olvasónk, ha eddig nem tette - az ütéseket elszenvedőket vonták intézkedés alá.
Zoom
Zoom
Zoom
Helyszínen lévő tudósítónk értesülése szerint a rendőrök Dobayt és egy társát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca sarkáig kísérték, közölve velük, hogy "amennyiben a zászlóval ismételten felbukkannának a rendezvény területén, úgy az intézkedés közben kialakult eszmecserét az V. kerületi Rendőrkapitányságon lesz lehetőség folytatni".
Kuruc.info - munkatársunktól (fotók: Béli Balázs - Barikád)
Frissítés: Így estek a magyarnak a vörös zászlósok
Zoom
Zoom
Zoom
Nyilván a "náciktól" való félelmukben támadtak
2. frissítés: A SzektATV ragaszkodik a "békés tüntetők" verzióhoz - egy állba verés erejéig a gárdafantom is megjelent
A Hír TV verziója:
3. frissítés: Az ATV már kést is adott az ellentüntető hazafiak kezébe
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Betyársereg tagjai nemsokkal a rendezvény kezdete után "EU Nem!" feliratú zászlókkal próbáltak benyomulni a balos csürhe közé. A társaság nagyobbik részét a rendőröknek sikerült megállítani, de néhány hazafi, a HVIM alelnökének, Incze Bélának a vezetésével egészen a színpad elé nyomult, ahol "Hazaárulók!", "EU Nem!" felkiáltásokkal fejezték ki nemtetszésüket. Rövid dulakodás után a rendőrök kivezették a őket a tömegből.
A feltartóztatottak közt volt Barcsa-Turner Gábor a HVIM társvezetője, aki az ATV riporterének adott egy rövid interjút, mely az alábbi videóban tekinthető meg.
A balos médiaorgánum nem hazudtolta meg saját magát. Egy elcsípett beszélgetést a HVIM-es vezető és a rendőrök közt sikerült a feje tetejére állítania, és írásos formában azt közölték le, hogy Barcsa-Turner késsel érkezett a rendezvényre. Ezzel kapcsolatban a mozgalom társvezetője az alábbiakat tette közzé Facebook-adatlapján:
"Kés-sztori: Valóság kontra tudósítás. Mi is kinéztünk a baloldali csürhe, Che Guevara-zászlós tüntetésére. "Természetesen" a zsaruk igen hamar kiszúrták a csoportunkat, így mi nem jutottunk a színpadhoz közel... Igazoltatás, majd ruházatátvizsgálás (nem motozás, az kicsit több). Kérdezik a kékek, hogy van-e nálunk kés, vagy bármi egyéb illegális eszköz, ha igen, akkor adjuk át nekik előre. Én megjegyeztem, hogy előrelátó voltam és a késemet és a fegyveremet is otthon hagytam (engedéllyel viselt gáz-riasztó fegyver). Az ATV helyszínen lévő tudósítója (akivel közben a Hitgyüliről is beszélgettünk), megkérdezte, hogy miért hordok kést, mire elmondtam neki, hogy a cigánybűnözők ártalmatlanítására. Ebből született ez a tudósítás: "Az igazoltatás után kipakoltatják a korábban kivezetett (ellen)tüntetők zsebeit, majd meg is motozzák őket. Az egyik férfinál kés van. Állítólag nem akart balhét, békés tüntetésre jött, csak fél a cigányoktól, ezért van nála kés. Több társával együtt ő is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Tagozatának tagja." Gratulálok, Kürti Szabolcs (ATV)!"
A rendezvény végén két alkalommal ismét feltűnt az "EU Nem"-es zászló. Első ízben Sz. Ákos, a HVIM tagja, a színpad előtt bontotta ki a lobogót, akire a balos tüntetők rátámadtak. Az ATV ekkor ismét kimutatta foga fehérjét. Mivel látták, hogy a "békés balosok" többen támadnak meg egy ellentüntetőt, így beszüntették élő közvetítésüket. Sz. Ákost a rendőrök kísérték ki a kommunisták gyűrűjéből.
(Kuruc.info)