Egy 28 éves kaposvári "férfi" késsel fenyegetett és közösülésre kényszerített egy fiatalkorú lányt Győrben. Az "M. Balázs" nevű görény két nappal korábban szabadult Sopronkőhidáról. A megbecstelenített lány édesapja elkapta.
A rendőrség ügyeletére 2015. január 3-án, 19 óra 51 perckor érkezett bejelentés, hogy a hazafelé tartó 17 éves lányt egy férfi késsel fenyegette és megerőszakolta. A támadót a lány édesapja elfogta és "a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta". A szexuális erőszakkal gyanúsítható férfit az egyenruhások elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.
Zoom
Úgy tűnik, az atyai törődést már kevésbé élvezte...
Egy 21 éves asszonyt halálosan megfenyegetett
Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított rablás miatt letöltendő büntetéséből két napja szabadult a Sopronkőhidai Fegyházból. A győri lakótelepen 2015. január 3-án kora délután egy 21 éves asszony után ment a lépcsőházba, a liftben kést szorított a nyakához és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértettnek sikerült elmenekülni. Az autóbuszról hazafelé tartó lányt kora este hátulról megtámadta, kést szorított az arcához és akarata ellenére közösülésre kényszerítette. Az erőszak elkövetéséhez használt kést a rendőrök lefoglalták.
Zoom
Ezzel a késsel volt nagylegény M. Balázs
A Győri Rendőrkapitányság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Balázs 28 éves kaposvári lakost őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására.
(Kuruc.info - Police nyomán)
Frissítés: Orvoshoz kellett vinni, úgy átrendezte az apa a görény ábrázatát
A 17 éves lány egy buszról szállt le, a szatír utánalopózott, késével fenyegette, mondván: megöli, ha ellenáll. A lány engedelmeskedett, a férfi megerőszakolta, majd odébbállt. A tini felhívta az édesapját, aki azonnal a helyszínre sietett.
A Bors információi szerint az egykor rendőrként dolgozó apa nem várta meg volt kollégái kiérkezését, maga eredt lánya meggyalázója nyomába. Elfogta M. Balázst, aki megpróbált ellenállni. A feldúlt szülő jó néhány ökölcsapással rendezte át a szatír ábrázatát, akit később a kiérkező rendőrök bilincsben szállítottak orvoshoz, hogy ellássák.
Szemérem elleni erőszak, súlyos testi sértés, tizenkét rendbeli rab­lás
– M. Balázs ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottunk eljárást – közölte a Borssal Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A lap úgy tudja, a férfi megrögzött bűnöző és notórius erőszaktevő. Korábban már volt büntetve szemérem elleni erőszak miatt, de ült súlyos testi sértés és tizenkét rendbeli rab­lás miatt is. Először 2003-ban, 17 évesen követett el bűncselekményt. Mindezek ellenére csak mostantól várhat rá a "három csapás": A lajstrom alapján valószínűleg vonatkozik rá a három csapás szabály, s ha ezt a bíróság is így látja, akkor életfogytiglani büntetés vár rá – mondta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Hortobágyi Tibor.
A lánynak halálfélelme volt
M. Balázs áldozata sokkot kapott a támadás után. A lány azt mondta: halál­félelme volt, lepörgött előtte az egész élete. Kérdéses, hogy valaha is kiheveri-e az őt ért traumát. A lányt kórházba szállították. A Kisalföld című újság Face­book-oldalán egy hölgy azt írta: „Sajnos éppen velük egy időben voltam kórházban. Szavakkal nem kehet leírni a döbbenetet.”
A szexuális bűnözők gyakran képtelenek leállni, a börtönbüntetésük letöltése után újra akcióba lépnek. Páva Zsolt pécsi polgármester lányát 2013 áprilisában erőszakolta meg Nyerges Zoltán, aki 2012-ben szabadult, egy tini megbecstelenítése miatt volt büntetve. A gólyatábori erőszaktevő, Komlósi Sándor Szilárd is visszaeső, őt 1996-ban büntették erőszakért. A Zala megyei Dióskálon 2012 júliusában egy 12 éves kislányt becstelenített meg egy férfi, aki korábban két évet ült hasonló bűncselekmény miatt.
(Borsonline nyomán)