Az eredeti tervekkel ellentétben nem fogják tovább építeni a 4-es metró vonalát – vallotta be Novák Előd írásbeli kérdésére adott válaszában Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetője.
A miniszter válaszában kiemelte: a fővárosi önkormányzat közlekedésszervezési társaságának elsődleges feladata jelenleg a 4-es metróvonal jobb kihasználtságának biztosítása. Mint ismert, Kupper András a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjeként 2006-ban kijelentette: „nemcsak a 4-es metrót kell kivinni egyfelől Rákospalotáig, másfelől a Budaörsi Virágpiacig, hanem a be nem fejezett 3-as metrót is meg kell hosszabbítani Káposztásmegyerig.”
A Jobbik újbudai és zuglói választókerületi elnökeiként rendkívül csalódottak vagyunk, hogy a Fidesz kormányzópártként már egyáltalán nem tartja fontosnak a négyes metró bővítését, s ezzel ismételten bizonyította: jól csengő választási ígéreteiket nem tartják be, a budapestiek pedig csak addig fontosak számukra, amíg voksaikat le nem adják rájuk - reagált a hírre Novák Előd újbudai és Szávay István zuglói választókerületi elnökök, a Jobbik alelnökei.
A Jobbik a jövőben is küzdeni fog a metróvonalak fejlesztéséért és bővítéséért. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a további bővítések rentábilissá tennék a metróvonal üzemeltetését és a környezetvédelem ügyének is sokat használnának - olvasható a nemzetiek közleményében.
(Kuruc.info)