Egy volt fideszes képviselő cégétől vett három autót a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt polgármesternek egy 12 milliós Volvo jutott, mindennel felszerelve. Fő a biztonság - magyarázta a beszerzést sajtósa, aki Toller László 2006-os balesetét is felemlegette (az MSZP-s előd négy év kóma után halt meg 2010-ben).
12 milliót fizet a pécsi önkormányzat egy luxusautóért, amit a polgármester használhat majd, és a két alpolgármester is új szolgálati kocsival járhat mostantól - számolt be az RTL Híradója szombat este. Az autó bruttó 17 millióba kerül a kereskedésekben. A két alpolgármesternek 6-6 millióért vettek kocsikat.
Mindhárom autót egy volt fideszes képviselő cégétől vásárolják, ő nyerte el ugyanis a meghívásos közbeszerzést. A három kocsi együtt 24 millió 890 ezer forint, de mivel az értékük valamivel alatta marad a 25 milliós határnak, nem kellett nyílt közbeszerzési eljárást kiírni.
A Híradónak Páva Zsolt azt mondta, fogalma sincs róla, miért épp egy mindennel felszerelt Volvót vettek neki, és a sajtósához irányította a riportert.
A sajtós pedig azt nyilatkozta, hogy azért volt szükség ilyen autót venni, mert a "fő szempont a biztonság", a polgármesternek "sokat kell utaznia", és "senki nem szeretné, hogy megtörténjen még egyszer egy olyan tragédia", mint ami Toller Lászlóval, Pécs egykori vezetőjével történt.
(HVG nyomán)