Házkutatást tartott a rendőrség vasárnapra virradó éjjel Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetőjének karcagi házában, sajtóértesülések szerint nyolcszáz szerződést foglaltak le a nyomozók. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt.
A szökésben lévő Dobrai Sándornét mindenki csak Marcsikaként ismerte a környéken. Az utazási irodaként, utazásközvetítőként és pénzváltóként működő Kun-Mediátor Kft. illegális pénzintézeti tevékenységet is folytatott. Marcsikának mindenki hitt, és a magas kamatok reményében sokan helyezték el nála a pénzüket. Ebből szabályos pilótajáték bontakozott ki, amelyben az elején mindenki rendben visszakapta pénzét, aki kérte. Az utóbbi időben a cég már nem tudott fizetni. A kárt 5 és 20 milliárd forint közöttire becsülik, attól függően, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen.
A nő két lánya nyolc évvel ezelőttig a kft. vezetőségében dolgozott. Ők jelen voltak a házkutatáson, és együttműködtek a hatóságokkal. Marcsika veje, Kemecsi László már szintén visszatért Karcagra, ő a botrány kirobbanásakor éppen Olaszországban volt egy hajókiránduláson. Kemecsi Lászlónak tulajdonrésze van a cégben, de ő csak az utazási irodát vezette, a pénzügyi visszaélésekről állítása szerint nem tudott.
A rendőrség kedd este tette közzé, hogy sikkasztás gyanújával indítottak nyomozást. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.
(Origó - Blikk - Index)