Önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt eljárást indított a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, miután ismeretlenek "Megdöglesz Petőfi!" feliratot és horogkeresztre hasonlító jeleket festettek Morvai Ferenc nagyrédei üzemének nagykapujára - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
Zoom
Petőfi Bizottság Egyesület szombat reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy május elsejére virradóra ismeretlenek "horogkereszteket" és Megdöglesz Petőfi! szöveget festettek Morvai Ferenc nagyrédei üzemének kapujára, az irodaház ablakait pedig kövekkel dobták be. A Petőfi-kutatás mecénásaként ismert üzletember, a Morvai Kazán Magyarország Kft. tulajdonosa feljelentést tett - közölték.
- [Péntek] délben kaptam telefont, hogy milyen mocskolódást és betörésre utaló nyomokat látott valaki. Rögtön értesítettem a rendőrséget, délután befejezték a helyszínelést a gyöngyösi rendőrkapitányság nyomozói - nyilatkozta Morvai. A nagyrédei lakosokat is felkavarták a történtek.
Zoom
Morvai Ferencet nem rettentette el a fenyegetés, 2015. július 17-én "eltemeti Petőfi Sándor Barguzinból hazahozott földi maradványait". Az elkövetőket arra kéri, ha meg akarják ölni, azt a temetés után tegyék, mert Petőfi Sándor mellett van még egy szabad sírhely a Fiumei úti temetőben. - Ha tényleg meg akarnak ölni, várják meg a temetést, és utána tegyék meg - mondta a vállalkozó, aki a rejtélyes támadás ellenére nem riad vissza a költő csontjainak eltemetésétől.
- Petőfi földi maradványainak a szülei mellett a helye, ehhez a leszármazottaktól birtokomban van a felhatalmazás. Ha Petőfi kutatásaim szerint nem is halt hősi halált, talán én áldozata leszek az ügynek, de közel 70 évesen ez nem érdekel - tette hozzá Morvai.
(MTI - Blikk nyomán)