Kis Tamás, a Jobbik hevesi önkormányzati képviselője írja:
Egy éve döntött a cigánysátor létrehozásáról a város képviselő-testülete. Három alkalommal adtak be a hevesi jobbikosok népszavazási kezdeményezést az ügyben, de a helyi választási szervek - élükön a város korábbi és jelenlegi jegyzőjével - folyamatosan akadályozzák a kezdeményezést. Hiába van meg minden törvényességi feltétel (az Egri Törvényszék végzése, adatvédelmi határozat), a mai napig nem kaptuk meg a Helyi Választási Bizottságtól a hitelesített aláírásgyűjtő ívet.
Minden jogi eszközt bevet a Jobbik ennek kikényszerítésére (Területi Választási Iroda, Kormányhivatal, feljelentés), de ezt kevésnek találtuk. Tegnap elkezdtük az aláírások gyűjtését a rendelkezésünkre álló NAIH-os adatvédelmi határozat alapján.
Zoom
A Roma Központ ügyében elindított aláírásgyűjtésünk az egész napos eső ellenére nagyon sikeres volt. A mostoha időjárás ellenére minden várakozásunkat meghaladó módon több miit 1300 aláírás gyűlt össze (a választásra jogosultak 15%-a). Mindez egyértelműen mutatja, hogy nagy a hevesiek felháborodása a létrehozandó központ miatt. Az aláírók véleménye megegyezik a Jobbikéval: munkahely kell Hevesre, nem dajdajozás.
A gyűjtést addig folytatjuk, amíg a város fideszes vezetése a megmaradt politikai támogatottságát féltve vissza nem vonja a központ létrehozásáról szóló határozatát.
A küzdelem eddigi krónikája a hevesi Jobbik Facebook-oldalán olvasható.