Megrongálták a nyíregyházi holokauszt-emlékművet, a rendőrség nyomozást indított az ügyben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.
Zoom
Fedor Rita elmondta: a rendőrségre kedd reggel érkezett a bejelentés, miszerint a város Dob utcai parkjában lévő emlékművet megrongálták.
Zoom
Az emlékmű talapzatáról az elkövetők leemeltek egy vésett márványlapot, és azt összetörve a földön hagyták.
Zoom
Az ügyben a nyíregyházi rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást.
Zoom
A nyíregyházi holokauszt-emlékművet a város egykori gettójának helyén emelték. A vörös, fekete és szürke márványból készült köztéri alkotást 2004. június 6-án avatták fel.
(MTI nyomán)
Zoom
Frissítés: a Szon.hu bővebb beszámolója - értesítik az izraeli nagykövetséget is:
Kedd reggel jelezték a városgondnoknak, hogy ismeretlenek megrongálták a Dob utca – Vasvári Pál utca sarkán lévő parkban az ott álló emlékművet. Az esetet jelentik az izraeli nagykövetségnek is.
Zoom
Bordás Béla a helyszínen tájékozódott, majd értesítette a Nyíregyházi RK helyettes vezetőjét, aki 5 percen belül a helyszínre irányította a nyomozókat. Körbekerítették a bűncselekmény környezetét, és elkezdték az adatgyűjtést. Érdeklődésünkre a városgondnok elmondta: kötelessége volt a polgármester tájékoztatása is, és hivatalos úton jelzik a rongálást az izraeli nagykövetségnek is. A kollégák, akik felfedezték a rongálást, üres üvegeket találtak a parkban, feltehetően vagy az elkövetők italoztak ott, vagy olyanok, akiknek lehet információjuk a bűncselekmény elkövetési idejének behatárolására.
Zoom
A talapzat nagy méretű (és súlyos) márványlapját emelték le, és kicsivel távolabb vagy szándékosan összetörték, vagy a lap saját súlya alatt roppant össze. A körülményeket nyilván a szakképzett rendőrök fogják pontostani. A kár nagyságának felmérése is csak ezután történhet meg.
(Képek: Nyíregyháza.hu)