Morvai Krisztina jogász, EP-képviselő beszéde a martonfai tiltakozók által szervezett, 2015. augusztus 14-i pécsi rendezvényen, s helyszíni beszámolója a martonfai eseményekről.
Martonfa és Sormás nem adja fel a tiltakozást a falvaik területén építendő, diktatórikus módszerekkel rájuk kényszerített menekülttáborok megépítése ellen. Az ő sorsuk Magyarország sorsa is. Ha az állam továbbra sem védi és őrzi az államhatárt, ha továbbra is lényegesen könnyebb lesz az illegális határátlépők tömegeinek belépni Magyarország területére, mint egy Fradi-drukkernek bejutni csapata mérkőzésére, akkor az amúgy is igen nehéz helyzetben lévő ország belerokkan az ebből következő elviselhetetlen terhekbe.
Zoom
A rendőrség szokás szerint asszisztált a provokációhoz
Most kell tiltakozni, amíg talán még nem késő. A megoldás: komolyan kell venni az Alaptörvény és az egyéb jogszabályok kötelező rendelkezéseit, s az államnak gondoskodnia kell az államhatár őrzéséről, a tiltott határátlépések megelőzéséről, felderítéséről és megszakításáról. Ily módon a hazánkba jutó illegális migránsok száma jelentősen csökkenni fog, s nem lesz szükség újabb menekülttáborokra, a magyar emberek életének felforgatására. Itt az ideje a valódi rendszerváltásnak, a demokrácia és a jogállam megvalósításának. Az utóbbi lényege, hogy a jogszabályok betartása az állam és annak szervei részére is kötelező, s az állampolgárok nem tekinthetők tovább jogfosztott alattvalóknak.

Az EP-képviselő asszony a kitartó lőtérfoglalók között
A tüntetés végeztével az EP-képviselő meglátogatta a hetek óta egész Magyarországért kitartó lőtérfoglalókat. Régóta nem tapasztalt, fantasztikus hangulatról számolt be, és arra invitálta honfitársait, hogy látogassák meg az ország jelenlegi "műveleti területét", hiszen nem más, mint a nemzetnek a földje szorul sokadjára védelemre.
A beszédben ismertetett petíció ide kattintva tölthető le.
Aláírva ide küldhető: 7720 Martonfa, Köztársaság utca 13.
E-mail: martonfasormas@gmail.com