Több mint negyven embert állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt - közölte a rendőrség. Több mint harmincan megsérültek, köztük rendőrök is.
Az ultrák közül tizenöten, a rendőrség állományából tizenheten sérültek meg - közölte az ORFK. Hat rendőrt kórházban ápolnak. A szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.
A Groupama Arénában megrendezett meccs rendőri biztosítása során a rendőrség azonnal reagált a nagy létszámú szurkolói rendbontásra.
A nem végleges összesítés szerint a rendőrség 42 embert állított elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt - olvasható a rendőrségi közleményben.
A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során a redőrség szerint több atrocitás történt a környéken, a zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolniuk a Groupama Arénánál.
Ekkor a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: