Önkéntes tartalékos honvédnek jelentkezem holnap délelőtt, amire eddig nem volt példa honatyák esetében, de a képviselői jogállással összeegyeztethető, pusztán az országgyűlési javadalmazásaimról kell lemondjak a kiképzés heteire és a tényleges szolgálatteljesítés idejére - írja Fb-oldalán Novák Előd. Alább a folytatás.

Mindkettőre csak a képviselővel egyeztetett időpontban kerülhet sor az Országgyűlésről szóló törvény szerint, így nem nagyon kell aggódni, hogy valami fontos szavazástól távol maradok, és az éves statisztikákban még így is az aktívabb képviselők közé fogok tartozni. A parlament másfél hónapos téli szünetére tervezem amúgy a misszió jó részét, vagy majd ahogy a nemzeti szükséghelyzet hozza... Most ugyanis hazánk megvédése a legfontosabb.
Voltam ma a fővárosi toborzóirodában tájékozódni, egyeztettem az Országgyűlés Hivatalával, Vona Gáborral is, és ami a legfontosabb persze: feleségemmel, valamint a babavigyázásban-kisgyereknevelésben segítő nagyszülőkkel, főleg anyósommal, aki akár néhány hétre is hozzánk költözik helyettem, hogy biztosítsa: ne akarjak hazaszökni. :-)
A fizikai felkészüléssel szerintem nem lesz gondom: át szoktam úszni a Balatont, gyakran futok 10 km körüli maratonváltót, sőt teljesítettem a 60 km-es nagy kitörés túrát is februári fagyban. 1999 óta vagyok tagja egy lövészklubnak, lőttem már Kalasnyikovval is, és vannak rendőrségi fegyverismereti vizsgáim. Legutóbb véradáskor egészségügyileg is mindent megfelelőnek találtak nálam.
Az önkéntes műveleti tartalékos rendszer hatezres keretéből csak 3800 hely van feltöltve, s a jövőben minden eddiginél nagyobb eséllyel lesz szükség akár a teljes határunk élőerős védelmére, így ezúton toborozva is buzdítok arra, hogy a tettek mezejére lépve követőim legyenek ebben:
Ma az Országgyűlésben egy kapcsolódó vitában már röviden elmondtam, miért tartom szükségesnek az önkéntesség fokozását, és idegen érdekeket szolgáló honvédjeink hazahívását pl. Afganisztánból és Irakból:
(Forrás: Fb)