A jelek szerint nem hiába kezdett el nyugtalankodni majd' mindegyik zsidó szervezet: a menekültsimogatás képében riválisa akadt a már törvényekkel is védett holovallásnak. A volt állambiztonsági tiszteknek és besúgóknak megkegyelmező, sőt ezek egy részét a Fideszbe beprotezsáló exminiszterelnök, vagyis egy brancsbéli tag is céltáblává válhatott, ugyanis alig egy hónapja elhangzott, szokatlanul őszinte mondatai, miszerint a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma, a Médiatanács szerint alkalmasak lehettek a bevándorlókat érintő "megtévesztő, sztereotip" vélemények felerősítésére. Kezdődik a vallásháború.

A Médiatanács hatósági eljárást indít Boross Péter volt miniszterelnöknek migrációval kapcsolatos nyilatkozata miatt. A volt miniszterelnök mondatai parlamenti képviselői bejelentés nyomán jutottak el a testülethez. A Médiatanács álláspontja szerint „a szóban forgó médiatartalom alkalmas lehetett a bevándorlókat érintő megtévesztő, sztereotip vélemények felerősítésére, így ezeknek a sajtótermékeknek a vélelmezhetően kirekesztő tartalma hatósági eljárás indítását tette szükségessé”.
"Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is"
– mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Boross Péter volt miniszterelnök.
A Médiatanács közleményében megjegyzi, hogy a médiatörvény rendelkezése szerint kizárólag bejelentés alapján indíthat hatósági eljárást kiegyensúlyozottsági ügyekben.
A testület vizsgált egy, a Jobbik által benyújtott kérelmet is, és az ebben az ügyben indított hatósági eljárásban megállapította, hogy a TV2-n közzétett Tények egyik augusztusi hírműsorában a „Volt jobbikos elnök hamisított” című hírblokkban és a soron következő adásaikban sem közölték a Jobbik álláspontját, ezáltal nem tettek eleget a műsorszámok sorozatában a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének. Emiatt a Médiatanács közlemény közzétételére vagy a kérelmező hiányzó álláspontjának megjelenítésére kötelezte a televízió szolgáltatóját.
(Kuruc.info - VS nyomán)
Kapcsolódó: