Alig telt el egy hónap, és szerdán ismét zászlók lobogtak a nagykanizsai Erzsébet téren, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a migráns had már a kertek alatt jár, letarolva maguk mögött mindent. Magyarország déli megyéinek útjait, vasútvonalait ellepve, tízezrével dobja át őket „kedvenc” horvát szomszédunk, aki, bár a mellét döngette, hazánkat pocskondiázta, mégis egy nap alatt összeroskadt a sáskahad súlya alatt. Bár Martonfán mégsem állítottak menekülttábort, és a jelek szerint Sormást sem veszélyezteti eme megrázkódtatás, Szeged, Röszke után Beremend, majd Zákány, és most a már nem is olyan távoli Barcs küzd a sokszor gátlástalan, de minden esetben maguk után döbbenetes nyomot hagyó hordákkal.
Zoom
Az impozáns nagykanizsai Erzsébet térre ezért szervezett ismét, a legutóbbinál ütősebb demonstrációt a helyi Jobbik. Természetesen, ahogy egy hónappal ezelőtt, most is melléjük állt az Ifjúsági Tagozat, a HVIM, az ÚMGM, a megye határain túlról érkezett harcostársak, és helyi illetve környező megyékből idesereglett civilek. Eljöttek természetesen ismét a Martonfaiak is, bizonyságát adva, a magyarnak együtt kell megvívni harcát, minden idegen betolakodó ellen.
Zakó László, a Jobbik regionális igazgatója rövid köszöntője és a Himnusz után, mintegy a sötét jövőt előrevetítve, így kezdte mondandóját:
- Ne legyen igazam, de idő kérdése, hogy a déli harangszó helyett majd a müezzin imára hívó énekét fogjuk hallgatni Magyarország számos pontján! - majd így folytatta: Itt, Nagykanizsán, azért úgy érzékeljük, hogy nagyon sokan az igazak álmát alusszák, mert még mindig úgy gondolják a tv-fotelben ülve, hogy de jó, hogy nem Szegeden, Röszkén, vagy Körmenden élek!
Zoom
Kovács József, a nagyrédei Jobbik elnöke, volt határőr alezredes szakmai szempontból vetítette elénk mindazon problémákat, amelyek miatt az Európai Unió oda jutott, ahol most áll:
- A II. világháború óta nem látott migrációs mozgás felkészületlenül érte az uniót. Mára bebizonyosodott, hogy a közös kül-, és biztonságpolitika megbukott. A migráció kezelésére kidolgozott rendszer összeomlott az unióban. Fel kell tenni a kérdést! A rettenetesen túlszabályzott Európai Unióban hogyan lehetséges ez a fejetlenség? A válasz az, hogy egyszerűen. Mivel a szabályok normál körülményekre voltak kidolgozva, nem a jelenlegi rendkívüli helyzetre, népvándorlásra, migrációs katasztrófára.
Az egykori kiváló határőr számos alternatív megoldást sorolt fel a helyzet megoldásának elősegítését illetően, majd átadta a helyét és a mikrofont Z. Kárpát Dánielnek, a Jobbik alelnökének.
- Az nem megy, hogy kerítéssel kampányolunk, de közben nincsen kerítés csak gyoda van, és még azon is át tudnak ugrálni! Az nem megy, hogy az idegenek itt léte ellen kampányolunk, és közben fogadják a visszatoloncolt migránsokat! Ezt a kétkulacsos politikát nem lehet sokáig folytatni. Ezért mondjuk azt, hogy azonnal be kell fejezni a rendes kerítés építését, azt élő erővel, önálló határőrséggel kell biztosítani, de közben óvó szemünket azon liberálisokra kell vetni, akik Magyarország elveszejtésén munkálkodnak, és adott esetben támogatják azt, hogy Soros pénzén különböző, útbaigazító könyvecskéket osztogassanak a migránsok között.
- Minden magyar településnek jogában áll megvédeni magát ettől az őrülettől és a Jobbik, Magyarország legerősebb kormányképes ellenzéki erejeként mindent el fog követni azért, hogy ne csak az európai hadszíntéren, de ott, a határsávban, valódi terepen is bizonyítsuk azt, hogy Magyarországon van egy felelős erő, amelyre mindenki számíthat - fejezte be ezekkel a szavakkal beszédét a Jobbik elnöke.
Nem csak a megjelent sajtó, de a közben szép számúra duzzadt tömeg egyaránt nagy érdeklődéssel várta a Jobbik elnökének, Vona Gábornak szavait.

- Az Európai Uniót néhány százezer fegyver nélküli migráns képes volt tönkretenni. Összeomlott - kezdte a beszédét a pártelnök, majd így folytatta: "Az elmúlt években egyetlen problémát nem tudott épkézláb módon megoldani. Sem a görög válsággal nem tudott mit kezdeni, sem az ukrán helyzettel, sem a saját gazdasági nehézségeivel, és most betette neki a kaput a migránsválság" - mondta ki értékítéletét Vona Gábor, majd magát a válságot ismertetve ezt mondta: Magyarországot szeretnénk megóvni a humanitárius katasztrófától! Persze, fáj nekünk is más fájdalma, de a saját fájdalmunk fáj a legjobban! Mi Magyarországot akarjuk megóvni attól, hogy egy közegészségügyi, közbiztonsági, államigazgatási és szociális katasztrófa tegye tönkre.
Beszédében méltatta a magyar emberek, kiemelkedően a rendőrség és polgárőrség végzett munkáját a határok védelme érdekében, majd figyelmeztetett, nehogy azt gondolja valaki, hogy ez a folyamat a végéhez közeledik. Ez a folyamat még csak most kezdődik. Ha fekete Afrika megmozdul, az lesz az igazi „fekete leves”! A kvótarendszerről, amit természetesen a Jobbik nem támogat, a pártelnök véleménye határozott volt. Ha bevezetik, az lesz az igazi meghívólevél!
- Egyben pedig nyugodtan legyenek biztosak, ha jön a Jobbik-kormány 2018-tól, akkor Magyarország területén semmilyen kvótarendszer nem lesz érvényben! - jelentette ki beszéde végén a Jobbik elnöke.
A Szózat együttes eléneklése után a téren álló tömeg egy része a Jobbik elnökét, míg mások az alelnököt, illetve a demonstráción még megjelent képviselőket, köztük Ander Balázst ostromolták kérdéseikkel.
Zoom
A nagykanizsai demonstráció, ahogy az eddigiek is, bebizonyították, hogy különösen a jelenlegi déli határszakaszon élő, aggódnak a migránsok napról napra, mind nagyobb számú beszivárgása miatt, és mielőbbi megoldást sürgetnek az irányban, hogy életük visszatérhessen a megszokott kerékvágásba a mindennapi rettegés helyett. Egy biztonságosabb Európát és egy élhetőbb, nyugodtabb Magyarországot szeretnének, valamint a mostaninál sokkal szebb jövőt.
(TLT)