Mészáros István, az Új Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányának levele:

Borsod Megyei Rendőrök!
Szándékosan mellőztem az udvariassági megszólítást, ugyanis az csak annak jár, aki méltó rá!
Önök, a tegnapi nap folyamán elképesztő tapintatlanságról tettek tanúbizonyságot bajtársunk temetése kapcsán. Nem elég a fájdalom egy anya részére, aki elvesztette gyermekét? Önök elmennek hozzá, és arról faggatják, mit tervez a Gárda egy temetés kapcsán? Van ennél még lejjebb? Önök szerint mit lehet tervezni egy bajtársunk búcsúztatóján?
Elmondom! Részvételünkkel osztozunk a család /a mi nagy családunk/ fájdalmában, elhelyezzük a búcsúztató virágcsokrokat, koszorúkat bajtársunk sírhantján. Elmondunk egy imát lelki üdvösségéért. A búcsúztató után pedig gondolatban még egyszer felelevenítjük gondolatban bajtársunk arcát, beszédét.
Ezt terveztük és hajtottuk végre!
Kérem Önöket, amennyiben tájékozódni szeretnének, hívjanak! Feltételezem, hogy az elérhetőségem megvan!
Gondolatébresztőként még javasolnám, hogy Borsod megyében talán más családoknál kellene érdeklődni távlati terveik iránt.
Esetleg Arlón!
Szebb jövőt!
Részlet egy gárdista bajtárs Fb-bejegyzéséből:
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ma részt vett Papp Flórián János temetésén.
Köszönöm az Új Magyar Gárda részvételét és a debreceni Jobbik képviseletét. Külön köszönöm a rendőrségnek és a civil ruhásoknak azt a nagy erőkkel való kivonulásukat, ami az Új Magyar Gárda jelenlétének szólt, hogy a drága idejüket nem sajnálva jelenlétükkel megtiszteltek minket, valamint felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a mai napon a gyerekeket az iskolából hamarabb vigyék haza.
Az Új Magyar Gárda megjelent tagjai a temetésen fegyelmezetten és megrendülten vettek végső búcsút bajtársunktól.