Alig több mint háromezren nézték meg a hétvégén Goda Krisztina Veszettek című filmjét. A 790 millió forintos állami támogatással, összesen több mint egymilliárd forintból készült propagandaszemét eddig mindössze 4,2 millió forintot szedett össze a magyar mozipénztárakban.
Zoom
Pedig minden klisé stimmel: fekete ruha, ohne haj, fa testápoló...
Durván alulteljesített a magyar mozikban Goda Krisztina gárdafilmje a hétvégén. A Veszetteket ötvennégy vásznon kezdték el vetíteni múlt csütörtökön, de vasárnap éjszakáig mindössze 3016-an váltottak rá jegyet (előjátszásokkal együtt 3694-en). Ez Goda karrierjének messze legrosszabb nyitása, még a komolyabb hangvételű Kaméleon is több mint 22 ezer nézőt vonzott az első hétvégéjén, nem beszélve a Csak szex és más semmiről és a Szabadság, szerelemről, amik annál is erősebben indultak.
Zoom
Igaz, rossz buzikkal nehezebb eladni egy rendszeretőkről szóló filmet
A Vajna-korszak alkotásaival összevetve is gyengén muzsikált a Veszettek: még az olyan kevesebb moziban induló filmek is alaposan lekörözték, mint a Liza, a rókatündér (11 961 néző), a Saul fia (10 541 néző), a Víkend (6 594 néző) vagy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (5486 néző), pedig a hatalmas költségvetés, a magas kópiaszám és a közönségfilmes feldolgozásmód miatt inkább az Argo 2 (40 287 néző) vagy a Megdönteni Hajnal Tímeát (34 361 néző) első hétvégi eredményeit kéne alapul vennünk az összehasonlításhoz.
A Zsorigó azt furcsállja, hogy alig reklámozzák ezt a több mint egymilliárd forintból készült szemetet, és értetlenségüket osztotta a Veszettek rendezője is. Tapasztalatuk szerint még olyan emberek sem értesültek a film létezéséről, akik amúgy figyelemmel követik a friss premiereket. Július végén kiadtak hozzá egy előzetest, ami futott a mozikban is (bár csak a 16-os korhatárkarikás filmek előtt), de azonkívül síri csend övezte a bemutató előtti hónapokban. Csak az utolsó másfél hétben mutatott némi életjelet a film pár óriásplakát formájában - búsul a zsidó portál.
Sebaj, majd az extaxisofőr mozgósítja híveit, a tizedből kibérelnek néhány mozitermet, mint a Saul Lánya Fia esetében, és már lehet is hivatkozni a nézőszámokra.
(Kuruc.info - Origó nyomán)
Kapcsolódó: