Az ügyészség szokatlan módon nem súlyosbításért, hanem enyhítésért fellebbez annak a vácszentlászlói gazdának az ügyében, aki fagyállót kevert a borába.
Zoom
A gazdát a bíróság szerdán nem jogerősen hét év börtönre ítélte, "több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt".
Az ügyészség azonban eredetileg nem emberöléssel vádolta a férfit, hanem életveszélyt okozó testi sértéssel, majd utána is csak halált okozó testi sértésre módosították a bizonyítási eljáráson elhangzottak nyomán. Most az ügyészség azért fellebbez - lényegében az védelemmel együtt - enyhítését, mert szerintük téves minősítést kapott a "bűncselekmény", a vádlott szándéka emberölés elkövetésére még eshetőlegesen sem irányult.
Halált okozó testi sértésért 2-től 8 évig, több emberen elkövetett emberölési kísérletért 10-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A borosgazda az enyhítő körülmények figyelembe vétele miatt kapott első fokon 7 év börtönt.
Mint megírtuk, várjuk az ítéletet meghozó bírónő elérhetőségeit, hadd oszthassa meg vele az ország a véleményét a vérlázító ítélettel kapcsolatban!
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: