"VV Aurélio", a Való Világ 6 nyertese másfél héttel ezelőtt az 51-es főúton hajtott Érsekcsanád és Baja között autójával, amikor belecsúszott egy közúti ellenőrzésbe. Mivel zavart volt a viselkedése, okmányainak ellenőrzése után kiszállították az autójából, és megkérték, hogy pakolja ki a zsebeit. Ő ezt megtette, ezt köve­tően a rendőrök megmotozták.
Zoom
Volt is eredmény: alufóliába csomagolt fehér por került elő. Ezután az autót is átkutatták az egyenruhások, akiknek nem csalt a szimatuk, ugyanis egy tárolórekeszbe rejtve még több drogot találtak. Aurelio csak hebegett-habogott, kényszeredetten mosolygott, végül bilincs kattant a csuklóján, és bevitték az őrszobára.
– Az ilyen ügyekben szokásos protokollt követve kiszálltak a kollégák a férfi otthonába is, és házkutatást tartottak. Ott is találtak kábítószergyanús anyagokat. Egy önzáros zacskóban fehér port és három másik zacskóban zöld növényi származékot. A lakás tüzetes átvizsgálása során találtunk egy feltételezhetően kábítószerrel szennyezett digitális mérleget is, amelyet a drog mérésére használhattak – mondta a Blikknek a rendőrség egyik illetékese.
Zoom
A kapitányságon előállított "olasz" egyre zavartabban viselkedett, ezért elvégeztek rajta egy kábítószer-gyorstesztet, amely kimutatta, hogy fogyasztott drogot. Ezt követően orvoshoz vitték, hogy elvégezzék rajta a szokásos vér- és vizeletvizsgálatot.
A "VV-sztártól" lefoglalt fehér port, valamint a többi gyanús anyagot szakértőhöz küldték elemzésre.
Érdekes módon nem tartóztatták le, és nem is kezdeményezték előzetes letartóztatását. Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a bajai rendőrök. Most minden attól függ, mit mutatnak majd ki a szakértői vizsgálatok. A drogost kihallgatásra fogják beidézni, amikor közlik vele a gyanúsítást. A felelősségre vonást azonban megúszhatja, ha önként választja az elterelést.
Zoom
Az ügyet bonyolíthatja, hogy a mérleg és a kábítószer kiszerelése miatt nincs kizárva, hogy a rendőrökben felvetődik a gyanú, esetleg nem csupán saját használatra volt nála drog.
A bulvárlap információi szerint a kábítószeres nyomozók megpróbálnak eljutni ahhoz a személyhez, akitől beszerezhette a kábítószert a "valóságshow-hős".
Éppen ezért ellenőrzik kapcsolatrendszerét, megvizsgálják, kikkel beszél telefonon rendszeresen. Híváslistáját, sőt valószínűleg internetes beszélgetéseit is górcső alá veszik majd.
- Ez gyakorlatilag rutineljárás. Amikor egy-egy fogyasztót megcsípünk birtoklásért vagy más kábítószeres cselekményért, minden esetben tájékoztatjuk a társosztályokat, vagy szerveket, hogy eljuthassanak a terjesztői piramis magasabb szintjeire - magyarázta a lapnak egy rendőr, aki hozzátette: a híresebb emberek, közszereplők drogellátói még zártabb szervezetben dolgoznak.
Elvileg több évet is kaphat a vétkes
– A tiltott szerekkel való visszaélés Magyarországon minden esetben büntetendő. Ennek mértéke függ az anyagtípustól és a mennyiségtől. Adott körülmények között akár öt évre börtönbe kerülhet valaki, ha viszont visszaesésről vagy kereskedésről is szó van, akár hét-nyolc évre is leültethetik az illetőt – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Enzsöl Péter ügyvéd.