Szlovákiában vásárolt lőszereket akart Magyarországra behozni az a szélsőséges nézeteiről ismert férfi, akit letartóztattak a Terrorelhárítási Központ emberei a hét végén, mert az autójában géppisztolyokat és hangtompítókat találtak - írja a Magyar Idők című "konzervatív" napilap. ("Szlovákia" alatt ugyebár Felvidékünk értendő, de a fideszes újságnál nem szeretnék megsérteni az országrablók érzékenységét.)
Zoom
Mint ismeretes, a férfit egy társával együtt azért rohanták le a kommandósok, mert "információik voltak arról, hogy társával támadásra készült egy kormánytag ellen". Az őrizetbe vett gyanúsított panaszt tett az eljárás miatt, de ezt a Fővárosi Főügyészség elutasította.
A IX. kerületi rendőrkapitánysággal szemben lakik az a férfi, akinek autójában géppisztolyokat, hangtompítókat és nagy mennyiségű lőszert találtak a Terrorelhárítási Központ munkatársai múlt szombaton. A szomszédok elmondása szerint a férfi indulatos, támadó viselkedésével rettegésben tartotta a ház lakóit.
– Bármit mondtak neki, mindig agresszíven felelt vissza – mondta egy házban lakó hölgy az M1 híradójának. Az M1 értesülése szerint a 62 éves férfi "az egyik szélsőjobboldali szervezet tagja", és – a nemzetiszocialista SS-re utaló felhasználónéven – "aktív résztvevője szélsőséges tartalmú internetes fórumoknak, ahol több Izrael-ellenes cikket is megosztott".
Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese elmondta: a férfit és gödöllői társát már egy ideje megfigyelés alatt tartották, mivel értesüléseik voltak arról, hogy bűncselekményre készülnek.
Az akcióban a TEK két sorozatlövő fegyvert, köztük egy Skorpió géppisztolyt is talált. Németh Ferenc, a Személyi és Vagyonvédelmi Szakmai Kamara elnöke szerint e fegyverek kedvelt eszközök az alvilágban és a terroristák között, mivel kicsik, és könnyen beszerezhető pisztolylőszert tüzelnek. A lefoglalt géppisztolyokat szakértők vizsgálják. Arra keresik a választ, hogy a fegyverek honnan származnak és követtek-e el velük korábban bűncselekményeket. Az ORFK szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem árult el részleteket. A közszolgálati csatorna információi szerint a 62 éves férfi panaszt tett gyanúsítotti kihallgatása és őrizetbe vétele miatt, de ezt a Fővárosi Főügyészség elutasította.