Budapest elhíresültté vált területén, a Havanna-lakótelepen közérzetjavító sétával melegítettünk be a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) új tagjaival az esti felvételi vizsga előtt - írja beszámolójában László Attila, a MÖM vezetője. Alább a folytatás.
A lakótelepről egyébként már több jelzés érkezett irányunkba az egyre inkább aggasztó állapotokról, ezért döntöttünk úgy, hogy áldozunk egy keveset a közkedvelt időtöltésünknek.
A mozgalom budapesti tagjaival egyébként már néhány héttel ezelőtt kiterveltük a programot, amit sajnos aktuálissá tett az öt nappal ezelőtti késelés.
Egy rövid eligazítást követően három darab hat fős csoportban indultunk el különböző irányba a lakótelepen, majd szóba elegyedtünk a helyi lakosokkal, melynek következtében első kézből szereztünk információt a problémák valóságtartalmáról.
Zoom
Túlságosan sokáig egyébként nem kellett sétálnunk ahhoz, hogy kiderüljön az, amit amúgy is tudtunk, hogy a panaszok nem légből kapottak és a lakótelepen valóban kezd eszkalálódni a romló közbiztonsági helyzet.
Ezt támasztotta alá, hogy a helyiek - talán nem meglepő módon - azonnal a közbiztonsággal kapcsolatos állapotokról kezdtek beszélni. Szóba került a rendőri jelenlét hiánya, a helyi cigányság megbotránkoztató és félelmet keltő, garázda viselkedése a játszótereken és környékén folyó kábítószerezés is mindamellett, hogy sokan még mindig hatása alatt vannak az öt nappal ezelőtti nyakon szúrással végződő késelésnek.
Egyébként az ottlétünk alatt semmi rendkívüli eseményt nem tapasztaltunk, ami szintén nem volt meglepő. Meg is jegyezte ironikusan egy kedves idős hölgy, aki elsétált mellettünk, hogy "akik máskor az utcán szívni szoktak, azok most szépen felszívódtak".
Zoom
Miután a séta után visszatértünk ideiglenes bázisunkra, a XVIII. kerületi Jobbik-irodába, megtartottuk az új belépőinknek a házi vizsgát, amit természetesen sikeresen teljesítettek. Vagyis újabb hazafiakkal és egy kedves pártoló hölggyel erősödött a Magyar Önvédelmi Mozgalom nemzeti értékek és érdekek mentén cselekvő, családi, bajtársi közössége.
Végezetül ezúton is köszönetemet fejezem ki a Jobbik helyi vezetőjének, Hartaházi Miklós barátomnak, hogy rendszeresen helyet biztosítanak mozgalmunk Budapesti összejöveteleihez.
Zoom
Továbbá ezúton hívom fel a tettre kész fővárosiak figyelmét arra, hogy a MÖM budapesti szervezete egy olyan közösségi erőt kezd képviselni, melyhez érdemes lesz tartozni a továbbiakban.
Talán nem ördögtől való az igény, hogy a lakókörnyezetünkbe mindig jóleső, nyugodt érzéssel térhessünk haza. A Havanna tegnap másfél óráig biztonságos környék volt a mozgalom tagjai által végrehajtott állampolgári joggyakorlás következtében. Jó lenne, ha mindig az lehetne!
Várjuk a további jelentkezőinket a mozgalom soraiba. Nem csak Budapestről.
Szebb jövőt!