Orbán Viktor miniszterelnök szerint "nem támogatható az alkotmány szerint Magyarország szuverenitásának elvesztésekor hatalmon lévő politikai vezetőnek történő szoborállítás".
A kormányfő kedden az Országgyűlésben a szocialista Kunhalmi Ágnes azon kérdésre mondta ezt, hogy támogatja-e Hóman Bálint szobrának felállítását.
Orbán Viktor azt mondta, Magyarország 1944. március 19-én elveszítette szuverenitását, 1990. május 2-án pedig visszanyerte azt. A megszálló hatalmakkal való kollaborálásnak különböző oka, mélysége, minősége lehet, de a kormány olyan politikusnak nem támogathatja a szoborállítást, aki együttműködött az elnyomókkal - jelentette ki.
Jelezte azt is, hogy ezért nem fog támogatni Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem - adja hírül az MTI.
Zoom
A valódi elnyomókkal mindig együttműködő, sőt, önmagukban is elnyomó zsidók persze nem zavarják, a pufajkás Zoltai például havi egymillió forintért osztogat tanácsokat a Miniszterelnökségnek - csak azzal van baj, aki ellenük lép fel
És persze ez sem gond, mint ahogy a Szabadság téri szovjet megszállási emlékmű sem:
Zoom
Frissítés: folytatható még a sor olyan együttműködőkkel, akik szobra ellen nem hallottuk tiltakozni a nagy elhatárolódót, holott ezek igazi kollaboránsok, miközben Hóman Bálint az akkori kormányból egyedüliként, levélben tiltakozott Veesenmayernél az említett német megszállás ellen...
Orbán nagy kedvencének (lásd a lenti kapcsolódókban), a pufajkás gazembernek egész alakos szobra áll Angyalföldön:
Zoom
Kéthly Annának (bővebben róla itt: Kéthly Anna álarc nélkül) szobra van Erzsébetvárosban (az emléktáblákról nem is beszélve), teret is elneveztek róla, Kövér és Bayer pedig a Parlament mellett akart szobrot állítani neki (lásd a fenti kapcsolódót):
Zoom

A padláslesöprő Nagy Imrének is van szobra, nem is egy, és most csak két idézet álljon itt tőle, ami alapján eldönthető, melyik oldalon is állt ő (az más kérdés, hogy a saját elvtársai akasztották fel, bárcsak így járt volna az összes kommunista):
Zoom
Zoom
Korábban írtuk: