Ismeretlenek horogkeresztet, valamint “meghalsz” feliratot festettek egy püspökladányi családi házra szerda hajnalban - adja hírül a "Roma" Sajtóközpont.
Egy háromgyerekes család házát rongálták meg ismeretlenek szerda hajnalban, amikor halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek az épület falára. Az udvarra bedobtak egy kutyatetemet is. A családfő az RSK-nak azt nyilatkozta, hogy nincs haragosa, rendezett körülmények között élnek, kétkezi munkából tartja el családját. A kutya egyébként nemrég elhunyt édesanyjáé volt, akinek háza pár száz méterre található az övétől. Az állat eddig annak udvarán volt az üressé vált ingatlan őrzése miatt.
Zoom
A családfő feljelentést tett, az RSK-t a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.
A rendőrség szerint ház udvarán megtalált elpusztult kutyán sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van.