Csütörtökön még több órára kisüt a nap, de időnként már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Délutántól elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az ország déli felén megélénkül a keleti szél. A hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul ma; északnyugaton lesz a leghűvösebb. A következő napokban lehűlésre, csapadékosabb időre számíthatunk.
Pénteken már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon és középen ismétlődő eső, zápor, néhol zivatar is várható, másutt főként délután alakul ki többfelé zápor, zivatar. A Nyugat-Dunántúlon az északi, másutt a délkeleti, keleti szél erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 12, 15 fok között, a középső országrészben 20, a Tiszántúlon 24, 25 fok körül alakul.
Szombaton erősen felhős vagy borult idő várható, és sokfelé kell esőre, záporra, keleten néhol zivatarra számítani. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13. a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 9, 13, a Dunától keletre 14, 19 fok között alakul.
(MTI)