A gyermek áldás – ezzel a címmel indított kampányt a Jobbik Ifjúsági Tagozat, és anyák napja alkalmából a kormány felelősségére is szeretnénk rámutatni, mert az anyaság közérdek, minden gyermek közkincs, így anyák napján állami ajándék is megilletné az anyákat - írja közleményében Novák Előd, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke. Alább a folytatás.
A Jobbik az ország legnagyobb majálisának megszervezésével, illetve rekordszámú ingyenes gyerekprogrammal kedveskedik az édesanyáknak.
A 30 éves nőknek már a 60 százaléka gyermektelen, s a 40 éveseknek a 40 százaléka is, így a legszebb női hivatást, az anyaságot (illetve ezáltal a férfiak az apaságot) lassan már az emberek közel fele nem élheti meg. 30 éves kor felett exponenciálisan nőnek a várandósság egészségügyi kockázatai és a meddőség esélye is, ezért is a minél fiatalabb korban történő családalapítás az ajánlott, amiből nagyobb eséllyel lehetnek nagycsaládok is.
Zoom
A Jobbik Ifjúsági Tagozat A gyermek áldás kampányával szeretné hangsúlyozni a család mint a nemzet alappillérének fontosságát, megmutatni a fiatalon való anyává és apává válás szépségét, ezáltal ösztönözni a fiatalokat a mielőbbi gyermekvállalásra. Magyarországon a népességfogyás – amely a 2014. évi 35 ezerrel szemben 2015-ben 40 ezer főre nőtt a KSH szerint – a legsúlyosabb probléma, amivel foglalkoznunk kell! A katasztrofális demográfiai helyzet miatt radikális változás nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás fenntarthatatlan.
Ahhoz azonban, hogy a vágyott gyermekek világra jöhessenek, meg kell szüntetni a szülés elé tornyosuló akadályok tömegét. Amit a Jobbik sürgősen szeretne:
1. A gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának radikális csökkentése.
2. Államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési, illetve -vásárlási program.
3. Az első gyermek születésének nagyságrendileg nagyobb támogatása.
4. A főállású anyaság támogatásának kibővítése.
5. A kisgyermeknevelés mellett munkát vállalók számára a bölcsődei gondozási díj eltörlése.
6. Kiszámítható, a nyugdíjakhoz hasonlóan inflációkövető családtámogatási rendszer.
7. A népbetegségnek minősülő meddőség miatt a lombikbébiprogram fokozottabb támogatása.
8. Családbarát felsőoktatás kialakítása.
9. Demográfiai földprogram az ez iránt fogékony fiatal párok földhöz juttatása érdekében.
10. Szülői életjáradék bevezetése, hogy a gyermek személyi jövedelemadójából automatikusan támogassák a szüleiket.
A Jobbik ezért ellenzékből is mindent megtesz, hogy konstruktív javaslataival elősegítse a népesedési fordulatot.