Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Utolsó útjára kísérték Potyka bácsit

Az 56-os szabadságharcos Porubszky Istvánt, Kispest 1956-os ellenállásának vezéralakját, a Magyar Gárda ikonikus tagját csütörtökön a kispesti temetőben helyezték örök nyugalomra.
Zoom
Zoom
Potyka bácsi a szabadságharc alatt a szovjet megszállás ellen küzdő kispesti felkelők, az úgynevezett K-csoport parancsnoka volt. Október 23-án a Hungária Jacquard Szövőgyár művezető-helyetteseként megtagadta a munkát, és a kispesti Tanácsháza előtt gyülekező tüntetőkhöz csatlakozott, akik a helyi “forradalmi bizottság” tagjává választották.
Zoom
Zoom
Első fegyveres akciója alkalmával társaival, köztük tisztiiskolásokkal elvágták a szovjet hírszerzés Soroksári úti kommunikációs vonalát. Fegyvereiket a kispesti rendőrségtől szerezték. Később nagy harc árán kiszorították a szovjeteket a kispesti gránitgyárból.
Többször keveredtek harcba a Kispesten keresztül a városközpont felé igyekvő szovjet erőkkel, köztük páncélosokkal. A november 4-ei szovjet támadásnak a gyengén felfegyverzett kispesti csoportok nem tudtak ellenállni. Potyka bácsi a harcban először fej-, majd combsérülést szerzett. Miután ellátták a sebeit, november közepéig másokkal együtt tovább harcolt. November 28-án kényszerült elhagyni az országot.
A 2000-es évek végén a Magyar Gárda tagjaként a közösség ikonikus alakja lett.
Zoom
Az '56-os hős temetésén a Jobbikot csak Murányi Levente és Novák Előd képviselte, a pártelnök inkább az amerikai nagykövettel való találkozást választotta.
A temetésről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg.
(Ultrasinfo nyomán; fotók: Varga Moncsi)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready