A Ráckevei Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki azzal a vádlottal szemben, aki az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróság épületéből csütörtökön - tájékoztatta az MTI-t a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője pénteken.
Zoom
Illusztráció
Gyimesi Kinga elmondta, hogy a vádlott lábán elhelyezett nyomkövető a távozását követően nem sokkal még jelzett, azóta azonban a rendőrség nem észleli a jelet. A bíróság belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.
A sajtószóvivő felidézte: a bíróság csütörtökön hirdetett volna ítéletet a bűnszervezetben nagyobb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt V. L. és társai ellen indult bűnügyben, amelyben H. J. másodrendű vádlottként szerepelt, és 2014. június 24-től házi őrizetben volt, valamint a rendőrség a mozgását nyomkövetővel is ellenőrizte.
Az ítélethirdetés elmaradt, az első-, harmad- és negyedrendű vádlottak a bíróság határozathozataláig előzetes letartóztatásban vannak – fűzte hozzá.
(MTI)
Frissítés: íme a kis fehér hattyú, aki kiröppent a rendőrök markából:
Zoom
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:
A Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13080/5924/2016. ideiglenes számon eljárást indított fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
A Ráckevei Járásbíróság 2015. július 28-án rendelte el Horváth József vonatkozásában a lakhelyelhagyási tilalmat nyomkövető eszköz alkalmazásával. A férfi 2016. június 9-én a bíróság engedélyével jelent meg egy tárgyaláson, azonban azt követően ismeretlen helyre távozott. Horváth József a nyomkövető eszközt megrongálta és eltávolította. A férfi felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.
A Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt és elrendelte Horváth József körözését.
A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Horváth József jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-2883-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.