Helyszíni információk szerint a rendőrök mindenkit kitessékeltek a fesztivál bejáratának környékéről, az érintett területen teljes zár van, a belépés jelenleg is szünetel. A H5-ös HÉV nem áll meg Filatorigát megállónál.
Ellenőrizetlen csomagot találtak a Sziget fesztivál helyszínén szerdán Budapesten, az M1 Aktuális információ szerint a jegypénztáraknál. Ezt a biztonsági protokoll szerint vizsgálják, ezért egyelőre nem engedik be a látogatókat – mondta Vető Viktória sajtófőnök az MTI-nek.
Zoom
Látogatók és a fesztivál alkalmazottai a Sziget bejárata előtt várják a rendőrségi intézkedés végét (Fotó: Rieger Johanna/Facebook)
Az MTI tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a bejáratnál várakozókat a környező utcákba terelik.
A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.
A BKK közlése szerint a H5-ös HÉV a hatósági zárás miatt megállás nélkül halad át a Filatorigát megállón.
Frissítés: Nem találtak robbanóanyagot
Robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a Sziget fesztivál helyszínén talált gyanús csomagban - közölte az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután befejezték az átvizsgálást szerdán.
A rendőrséget 13 óra körül értesítették, hogy a Sziget fesztivál biztosítását végző vagyonvédelmi cég munkatársa a rendezvény bejáratánál egy elhagyott csomagot talált.
A rendőrök a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették és intézkedtek a csomag tűzszerészeti átvizsgálásáról - közölte a rendőrség.
Az MTI-nek korábban Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke jelezte, hogy az ellenőrizetlen csomag miatt egyelőre nem engedik be a látogatókat.
Az MTI tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a bejáratnál várakozókat a környező utcákba terelik.
(Híradó - MTI)