Egy afrikai menedékkérő ugrott be egy nő kocsijába kedden, Budapesten, és nem volt hajlandó kiszállni. Azt akarta, hogy elvigye valahova a sofőr. Végül csak a rendőrök tudták kiszedni. Az autó tulajdonosát az M1 aktuális csatorna híradója elérte telefonon, és azt mondta, megijedt, a fia még sírva is fakadt, pedig csak távolról látta az esetet.
Zoom
Ez a jövő nálunk is?
Egy óbudai utcában parkolt autójával egy nő még kedden. Éppen edzésre vitte a fiát, és amikor visszatért az autójához, egy idegen fekete férfi beugrott az autójába, és azt kiabálta, hogy „go, go, go” vagyis hogy induljanak el.
A Híradónak nyilatkozott egy környéken dolgozó férfi, aki azt mondta, látta ugyan, hogy beül a férfi az autóba, de "nem volt egyértelmű számára, hogy baj lenne", emiatt a kollégáival el is indultak haza.
A Híradónak sikerült elérnie az áldozatot, aki telefonon annyit mondott: az volt a szerencse, hogy volt annyi lélekjelenléte, hogy magához ragadta a táskáját, és visszafutott segítséget kérni az edzőterembe. A férfi közben mindent szétszedett az autóban, még az elsősegély-dobozt is. Csak a kiérkező rendőröknek sikerült őt kirángatni a kocsiból.
O. Andrea elmondta: úgy gondolja, a férfi azt szerette volna, hogy vigye el valahová. Hozzátette: az nyugtatta meg, hogy a kisfia már az edzésen volt, és nem ült mellette az autóban. Akkor sokkal jobban megviselte volna a történet, bár a gyerek így is sírt a recepciónál, mert azt hitte, hogy az édesanyját bántani akarja a férfi, és elviszi az autójukat.
Az üggyel kapcsolatban a rendőrség közleményében azt írta: a helyszínen a rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, a szomáliai férfit előállították, és garázdaság, illetve kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. A közleményben kiemelték azt is, hogy a férfi Magyarországon menekültokmánnyal tartózkodik. (Az igazi menekültek pedig tipikusan így viselkednek - a szerk.)
(Híradó nyomán)