A XVIII. kerületi Jobbikhoz számtalanszor fordultak már a Lőrinci Piac árusai a rendkívül magas bérleti díjak miatt. A piac ura az Urban Market Project Kft., amely két offshore cég tulajdonában áll, ügyvezetője pedig Shimon Biton izraeli üzletember. A tulajdonos cégek közül az EUROPIAC REAL ESTATE Ltd. a Seychelle-szigetekre, a Galaton Europe Inc. pedig a Brit Virgin-szigetekre van bejegyezve - írja közös  közleményében Makai Tibor, önkormányzati képviselő és Hartaházi Miklós, a XVIII. kerületi Jobbik elnöke. Akább olvasható a folytatás.
A piac szerződésének vizsgálata során a Jobbik kiderítette, hogy a szerződés hemzseg az önkormányzat, és így a kerület lakosai számára hátrányos rendelkezésektől. Ilyen például annak kizárása, hogy az önkormányzat rendes felmondással megszüntethesse a szerződést, vagy a szerződés azon pontja, amely megtiltja az önkormányzat számára, hogy másik piacot létesítsen.
Szerettük volna megtudni, hogy annak idején kik szavazták meg a szerződést, továbbá szerettük volna megkapni a szerződés elválaszthatatlan részét képző mellékleteket, azonban ezek tartalmát továbbra sem ismerhetjük meg.
Felszólítjuk az önkormányzat vezetését, hogy a kért dokumentumokat mielőbb adja ki, ellenkező esetben azt feltételezhetjük, hogy annak idején a Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a kerület izraeli befektetők és offshore cégek általi kiszipolyozását.
A Jobbik előterjesztést nyújtott be a képviselő-testület soron következő ülésére, amivel szeretnénk elérni, hogy az önkormányzat a szerződés jogi és célszerűségi felülvizsgálatát végezze el, valamint e felülvizsgálat eredménye tükrében a szerződések módosítását érje el, annak érdekében, hogy az Önkormányzat számára az aránytalanul hátrányos helyzet megszűnjön.