Lezárult a nyomozás a miskolci fideszes feketekassza-ügyben. A Jobbik azután tett feljelentést, hogy Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állította, hogy a miskolci Fidesz a 2014-es kampányban fekete kasszát működtetett, amely közrejátszott Kriza Ákos választási győzelmében.
A vizsgálat eredményéről a Nemzeti Nyomozó Iroda levéleben tájékoztatta a Jobbikot. Eszerint Kriza Ákos egykori kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt 5 millió forintot ajánlott fel Lakatosnak, hogy segítse Kriza Ákos kampányát, Lakatos azonban a pénz helyett építőipari munkákat kért, amit meg is ígértek neki.
Lakatosék emellett ingyen telefonokat, laptopokat, közlekedési bérleteket is kaptak, amivel – a hatóság megállapítása szerint – jogtalan előnyhöz juttatták őket. Emellett elintézték nekik azt is, hogy ingyen lakjanak és étkezzenek a miskolci önkormányzat szállodájában. Cserébe Lakatosék két hét alatt több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze Krizának, aki meg is nyerte a választást.
"Ezen megállapítások után megdöbbentőnek tartjuk, hogy a nyomozóhatóságok a felelősök elszámoltatása helyett arra a következtetésre jutottak, hogy az ügyben nem történt semmilyen bűncselekmény. Eközben azt, hogy volt-e a miskolci Fidesznek fekete kasszája, érdemben nem is vizsgálták. Így nem tudhatjuk meg, miből fizettek volna Lakatosnak 5 milliót, miből fizették a vállalkozónak és az embereinek biztosított szolgáltatásokat, valóban osztottak-e táskából milliókat a városházán, és miért ajánlott fel a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt felújítási munkákat Lakatosnak a választások után" - írja közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője.
Ami kiderült, az az - folytatja Jakab -, hogy a nyomozóhatóságok továbbra is falaznak a fideszes botrányokhoz, legyen szó Rogánról, Habonyról vagy a miskolci fekete kasszáról. Ennek fog véget vetni a Jobbik, amikor felálltja román mintára azt Korrupcióellenes Ügyészséget, amely pártoktól függetlenül fogja végre elszámoltatni a korrupt politikusokat és segítőiket - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)