Miskolcon még égnek az antiszociális cigány hordákkal való kényszerű együttélésből fakadó konfliktusok sebei. Emlékezetes, az Avasra érkező, beilleszkedni nem hajlandó családokat az összes párt ki akarta költöztetni. A Demokratikus Koalíció most felajánlaná a kontinensfoglalóknak az üres ingatlanokat.
Zoom
– Felesleges táborokkal riogatni – mondta a Magyar Időknek Tompa Sándor, a DK helyi elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő. Szerinte már csak azért sincs szükség menekülttáborra Miskolcon, mert ott a sok üres lakás. Úgy véli, akár több száz embert is el lehetne helyezni a városban.
Zoom
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekményekről szóló hírek "gyűlöletkeltők".
– Rögtön tudjuk, ha muszlimok bántanak valakit, de sokan meghalnak közúti balesetben és szívinfarktusban is – próbált ködösíteni Tompa Sándor. A párt szerint az elvándorlás, és nem a bevándorlás a gond.
Valóban sok az üres ingatlan az Avason. A lakótelep megsínylette a Gyurcsány-kormány Fészekrakó programját, amelyet kihasznált a maffia, és odavitték az apró falvakból az alulszocializált családokat. 2008-ban indult a ciklusokon átívelő botrány, amelyet a Fidesz–KDNP-s városvezetés végül több év alatt volt csak hajlandó rendezni úgy-ahogy. Pár éve még a DK-s Varga Gergő is azt szorgalmazta, tűnjenek el a problémás cigányok.
Zoom
Van már olyan MSZP-s, aki ráébredt, hogy cigány- és muszlimbarát retorikával sokra nem megy
A körzet MSZP-s önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán feljelentést is tett az ügyben.
– Agresszív, hangos csapatok terrorizáltak minket. Cigányok között nőttem fel, nem a bőrszín számít, de ők mások voltak. Együttműködöm az új vezetéssel, kitettük őket – sorolja Fodor Zoltán. Hozzáteszi: kell a kerítés, Európába őrültség ellenőrizetlenül beengedni idegeneket, a bevándorlóknak, úgy, ahogy 1956-ban a magyarok tették, türelmesen kell várniuk és együttműködniük a hatóságokkal. – Nem szeretném, ha kigyúrt afrikaiak, muszlimok, bárkik becsengetnének a választóimhoz, helyet követelve.
Zoom
A fészekrakókat már kihevertük, nem leszünk sáskák prédái. Fegyvert kell adni a kezükbe, visszaküldeni őket, menjenek harcolni a hazájukért! Annak, aki nem védi a szülőföldjét, és dolgozni sem akar, nincs helye itt – lepte meg az olvasókat a miskolci MSZP-s. Közölte azt is: elmegy vasárnap szavazni, és nemmel voksol. Kérdés, mit szól mindehhez a pártja...
Jobbik-közlemény: Bódi Guszti után Allah akbart hozna a baloldal az Avasra
A miskolci Jobbik nem szokott a több részre szakadt baloldal kijelentéseivel foglalkozni, hiszen látható, hogy már se az országot, se a várost nem akarják vezetni, a 2018-as választást elengedték. Ennek ellenére az egyik miskolci vezető politikusuk olyan kijelentést tett, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Tompa Sándor, a gyurcsányisták helyi vezetője, korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő szerint fel kellene ajánlani a migránsoknak az üresen álló avasi ingatlanokat, így pedig szerinte több száz migránst lehetne elhelyezni Miskolcon.
Vagyis az a baloldal, amely rászabadította Miskolcra azokat a fészekrakókat, akiknek köszönhetően az avasiak évek óta Bódi Gusztira kénytelenek elaludni, most Allah akbart szabadítana az ország legnagyobb lakótelepére.
A Jobbik felszólítja a miskolci baloldalt, határolódjon el képviselőjétől. Felelős ellenzék egyszerűen nem akarhat migránsokat egy olyan városba, amelynek már most is tucatnyi no-go zónája van Lyukótól a Tetemvárig. Ez nem lehet pártpolitikai kérdés. Miskolcnak nem bevándorlókra van szüksége, hanem azokra a családokra, akiket az elmúlt években tömegével üldözött el a Fidesz a megalázó bérekkel és a rossz közbiztonsággal. Az üres lakásokkal őket kell segteni, és azokat, akik még kitartanak Miskolc mellett - írja közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője.