A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. szeptember 30-án 20 óra 34 perckor a BRFK Tevékenység Irányítási Központjába állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi agresszíven viselkedik, és elmondása alapján két bombát helyezett el egy belvárosi moziban, melyeket fel fog robbantani.
A rendőrök a filmszínházat kiürítették, majd a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai átvizsgálták az épületet, ahol robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai N. Pétert 2016. október 1-jén 9 óra 53 perckor a Budapest XIII., Népfürdő utcában elfogták, majd előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.
A 36 éves budapesti férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága. A rendőrök előterjesztést tesznek N. Péter előzetes letartóztatásának indítványozására.​
(Police.hu)