Simonyi Balázs már sajnálja, hogy a Vona Gábort egy másik férfivel ábrázoló kép címével odaszúrt a Jobbiknak a párt buzikhoz való hozzáállása miatt. A Habony-művek által "újraértelmezett" fotó használatáért egyébként senki nem kért engedélyt tőle.
Terry Black, a TV2 lejárató anyagának hitelességét garantálni hivatott celebköcsög húzta elő újra azt a fotót Vona Gáborról, amely még a 2009-es EP-választások éjszakáján készült a pártelnökről. A fotót a bevált forgatókönyv szerint fel is kapta a kormányközeli bulvármédia, mondván, lám, milyen fotó került elő a TV2 hazug állítása szerint homokos Jobbik-elnökről.

Terry Black, a Fidesz "új szóvivője"
A fotó felbukkanása után rövid idővel kiderült, hogy a képnek köze nincs a hozzá kötött állításokhoz, a lejáratókampányt mégis továbbvitte a TV2, azt a látszatot keltve, mintha Vona maga is elismerte volna, hogy a férfiakhoz vonzódik.
A pénteki Magyar Nemzetnek nyilatkozott az ominózus fotó készítője, Simonyi Balázs. Elmondta, hogy semmi olyan nem történt a kampányrendezvényen, amit egyesek a fotó alapján sugalmazni próbálnak. A fotó készítőjétől senki nem kért engedélyt a kép használatára.
A Mancs és a VS külső munkatársa sajnálja már, hogy az akkori sajtófotó-pályázaton elindított képének a Mint férfi a férfival címet adta, mert ez félreérthető, egyébként fricskának szánta a Jobbik homokosokkal kapcsolatos elutasítása miatt. Simonyi úgy véli, a képeket könnyű újraértelmezni, és hamis látszatot kelteni velük. Ha a parlamentben egy politikus megfogja egy hosztesz vállát, hogy előreengedje, abból is lehet kamu történetet fabrikálni – hozott példát.
(HVG - MN nyomán)
Kapcsolódó: