A cigány sajtóközpont (merthogy ilyen is van) hajtóvadászatot indított azon magyarok ellen, akik szerint nincs rendben az, hogy tetvesék összekoszolják az üléseket a metrókocsiban, majd úgy hagyják, mint kutya az ürülékét. Ha pedig a civilizáltabb utasok ezt szóvá teszik, akkor "válaszul" köpnek egyet.
Zoom
Képünk csak illusztráció - de hasonló lehetett a helyzet
A Facebook-oldalukon található felhívás és "beszámoló" magáért beszél - azt természetesen hangsúlyoznunk sem kell, hogy az igazat, csakis a színigazat tartalmazza...
Jelige:
Bevallom, annyira nem tudtam mást tenni , felé köptem.
Következzék hát a beszámoló a szörnyűséges fővárosi rasszizmusról (természetesen az eredeti, szinti-roma-szegregált-előítéletelt-elnyomott-üldözött-stb. helyesírás szerint):
Szemtanúkat keresünk!
"Ma körülbelül 10:50 kor a a 3-ás metró vonalán a Nagyvárad tér és a Klinikák között utaztam a 2 éves kisfiammal és a 6 éves kis lányommal és egy olyan dolog történt ,amiről azt gondoltam ,hogy velem soha nem történhet meg .
Beszálltunk a metróba egy kedves úr udvariasan átadta a helyet ,hogy leulhessenek a gyerekek ,a kislányom szépen helyet foglalt ,de a 2 éves kisfiam -belátom , nem szép dolog - az ülésen állt. Próbáltam rábeszélni ,hogy csucsuljon le , de nem ment , őszintén szólva úgy voltam vele ,hogy csak egy megállót megyünk .
Mellettünk ült egy apuka a két kisfiával ,kb olyan 6-7 évesek lehettek .
Megérkeztünk a klinikákhoz , felvettem a kisfiamat, megfogtam a kislányom kezet és az ajtó elé álltunk , utánam szólt az apuka : ugye ezt nem gondoltad komolyan ,hogy így itt hagyod az ülést, töröld le , te rohadt cigány erre neveled a gyerekeidet , és elem állt a kb 2 méter magas és kb 100 kilós ,masszív férfi. Nagyon megijedtem, a gyerekeim mar ordítottak, annyira meg voltak remulve, ha erről kell beszélnem ráz a hideg . Természetesen beleavatkozott egy kívülálló, aki az ajtó előtt állt és helyeselt "ezért vagytok lenezve büdös cigányok , pusztulj el a fattyújaiddal együtt , ekkor a metró mar állt ,mert ez a metró és a peron szélen történt. Kiszálltunk és bevallom, annyira nem tudtam mást tenni , felé köptem. Erre a férfi belém rúgott és ő is kiszállt a klinikákon és a másik férfi is a két kisfiával . De a metrón utazók közül senki de senki nem segített és bele sem avatkozott, még a metró is csak egyszerűen elindult és én és a gyerekeim is csak sírtunk én kiabáltak ,hogy ez hogy történhet meg ,hogy egy teljesen idegen megrug a gyerekeim előtt egy ilyen dolog miatt. A másik férfi ,mikor elment a metró és persze ,amikor senki nem látta pofon vágott .
A forgalmi ügyeletről lejött egy úr ,aki végig hallott mindent ,de meg sem szólalt, nagyon megalázva éreztem magam, de mar a rendőrséget hívtam ,és mondtam nekik ,hogy feljelentést teszek ellenünk ,erre az volt a válasz mi ketten vagyunk tanúk te egyedül vagy, senki nem fog hinni neked te büdös cigány . A rendőrségtől telefonon kérdeztek ,hogy hogy hívnak és mikor mondtam a vezetek nevem ,hogy Lakatos, azt mondtak persze, Lakatos, mi más !?tipikus cigány . Az apuka belemászott a zokogó kislányom arcába miközben én a rendőrséggel beszéltem , és csak az cseng a fülemben ,hogy azt mondta neki , "mostmár remelem megtanultad, hogy kell viselkedni a metrón , nem szeretnem ,hogy az en gyerekeim ezt lássak ,hogy ilyen országban nőjenek fel " erre én zokogva azt válaszoltam ,hogy inkább azt lássak ,hogy hogy kell ütni idegen embereket az utcán vagy a feleségedet is így ütod otthon? Az ő gyerekei ,szegények rezzenéstelen arccal néztek végig az egész botrányt .A forgalmi ügyeletesnek azt mondták, ,hogy engem bírságoljanak meg mert mi mocskoljuk a metrón a berendezéseket . Az ügyeletes közölte velük ,hogy ezért nem utunk meg egy nőt meg ilyen dolgokért nem bírságolhatunk meg senkit .
Az apuka a két gyerekével es az idősebb férfi beszálltak a következő a metróba ,mert gyávák voltak es nem voltak olyan tökösek,hogy megvárják a rendőrséget.
Míg a gyerekekkel vártam a kiérkező járőröket ,az aluljáróban vissza jött egy kedves srác ,hogy csak a végét hallotta a történteknek ,próbált vigasztalni es mondta ,hogy nagyon sajnálja ,hogy ilyen megtörténhet a mai világban es senki nem segít egy nőnek két férfival szemben . Átadott a kislányomnak egy csokoládét es mondta ,hogy ne haragudjatok nem tudok ott maradni mert nagyon sietek . Ezer emberből egy ember jött oda , mennyire hihetetlen .
A kiérkező rendőrök felvettek az adataim es a vallomásom es egy par perc múlva a forgalmi ügyeletes szobából kiérkezve közöltek ,hogy nincsenek felvételek es ,ha szeretnek feljelentést tenni faradjak be a kerületi kapitányságra!"
Szemtanúk jelentkezését várjuk a romasajtokozpont@gmail.com-ra.
Frissítés: már meg is van az első három szemtanú...
Zoom