A mai nappal közös megegyezéssel távozott Toót-Holló Tamás, az MTI főszerkesztője – közölte a közmédiumokat összefogó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája.
Hozzátették: igazgatói döntés értelmében, valamint a személyi költségek racionalizálása érdekében a főszerkesztői munkakört a jövőben nem töltik be az MTI-nél, a távirati irodát csak maga az igazgató, azaz Galambos István felügyeli majd.
Toót-Holló Tamás az MTI vezérigazgatói székéért is pályázott még 2013-ban, akkor azonban nem őt, hanem Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét választotta meg a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma, mégpedig egyhangúlag. A pályázat benyújtásakor egyébként mindketten az MTVA-nál dolgoztak magas beosztásban. Toót-Holló a hírügynökségi területért felelő hírigazgató-helyettes, Gazsó pedig a tartalom-előállítás ügyében illetékes vezérigazgató-helyettes volt akkoriban. Az MTI élén aztán Gazsót váltotta Galambos, miután előbbi bejelentette nyugdíjba vonulását. Utóbbi egyébként korábban is vezette az MTI-t, de aztán az MTVA-hoz került, majd vissza a hírügynökséghez.
(MNO)