A független Mészáros Kartal lett a Fejér megyei Óbarok polgármestere, miután a vasárnapi időközi választáson a legtöbb szavazatot kapta – közölte a település körjegyzője.
Hopka Rita elmondta, hogy Mészáros Kartal 121, Gyurits Tamás (független) 92, míg Hillebrand Dóra (független) 53 érvényes szavazatot kapott.
Közölte, hogy a 654 választásra jogosult állampolgárból 267-en járultak az urnákhoz, ami 40,8 százalékos részvételt jelent. Az időközi polgármester-választásra azért volt szükség, mert a község korábbi független polgármestere, Borbíró Mihály április 3-án lemondott.
Répceszentgyörgy is az urnákhoz járult
A független jelöltként induló Kovácsné Kelemen Gertrúd Margitot, Répceszentgyörgy korábbi alpolgármesterét választották vasárnap a Vas megyei község polgármesterévé – közölte a helyi választási iroda vezetője.
Vincze György jegyző elmondta, hogy a választási névjegyzékében 93-an szerepeltek, közülük 52-en járultak urnához. A választópolgárok 47 érvényes és 5 érvénytelen szavazatot adtak le. Kovácsné 38 voksot, Urbán Istvánné (Magyar Munkáspárt) pedig 9 szavazatot kapott.
Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Ihllye Ilona április 20-án indoklás nélkül lemondott.
Korábban írtuk: Óbarok és Répceszentgyörgy választja ma meg új polgármesterét
Két településen rendeznek ma időközi polgármester-választást. A Fejér megyei Óbarokon és a Vas megyei Répceszentgyörgyön is a polgármester lemondása miatt kellett a voksolást kiírni.
Óbarokon a független Borbíró Mihály április 30-án mondott le. Az időközi választáson három független jelölt indul. A település választói névjegyzékében 652-en szerepelnek.
Répceszentgyörgyön Ihllye Ilona független polgármester április 20-án, indoklás nélkül mondott le. A voksoláson két jelölt indul: egyikük függetlenként, másikuk pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A község választási névjegyzékében 93-an szerepelnek.
Vasárnap egy települési nemzetiségi választást is tartottak volna Vas megyében, Pankasz községben, de a voksolás jelölt hiányában elmarad, így az ottani cigány választók legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.
(MTI nyomán)