A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést nyújt be annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen jogkörök alapján működnek, és milyen esetekben intézkedtek eddig a mezőőrségek. Az ásotthalmi mezőőrség jelentéseit külön kikérik - mondta el a párt elnökhelyettese budapesti sajtótájékoztatóján.
Zoom
Ásotthalmon “gyönyörűségesen nyomon követhető” a Jobbik irányítási modellje, és látható, hogy a párt hogyan képzelné el Magyarország irányítását; a településen alaptörvényt sértő rendeleteket hoznak, korlátozzák a gyülekezési jogot és a szabad vallásgyakorlást – fogalmazott Sermer Ádám.
Zoom
Emlékeznek még? Nagy siker volt 2010-ben...
Szerinte az ásotthalmi mezőőrség úgy működik, mintha Toroczkai László polgármester “felfegyverzett, paramilitáris kis serege” lenne, a jelek szerint sok esetben túllépte hatáskörét, és úgy tűnik, hogy működése egyre kevésbé egyeztethető össze a hatályos jogrendszerrel.
Zoom
Zoom
Az elnökhelyettes azt mondta, általánosságban is kíváncsiak a mezőőrségek működésére, de csak az ásotthalmi testület leadott jelentéseit szeretnék megkapni. A kérdéseket az ásotthalmi önkormányzathoz és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz juttatják el.
(MTI)