2017. november 20., hétfő, Jolán, Zoltán, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 Halott csecsemőt találtak egy nyíregyházi társasház előtt22:06 Valahonnan ismerős: fajtársaik halálából nyerészkednek a zsidók - négy és félmilliárdos kártérítést fizethetnek a palesztinok21:26 Ráuszítják a tömeget Mugabéra, ha nem távozik önként a politikából - Nem mondott le21:02 Már Kreml-terv is van, legalábbis ezzel vádolja saját hazáját Donald Tusk20:30 "A megrontás nemi beavatás" - leleplezték a fiúkat molesztáló libsikedvenc Varnus Xavér hazugságait20:06 Ambrus Attila: Hozzájuk képest én egy káposztatolvaj vagyok19:38 Végigtarolta fenyőfájával a várost egy német férfi19:06 Nem győzött bocsánatot kérni a NATO-főtitkár, Erdogan mégis visszavonta katonáit egy hadgyakorlatról18:54 Három használt szállítórepülőt vesz a honvédség 18:14 Száz telihold fényességű tűzgolyó világította meg az Északi-sark égboltját17:38 Az Isztambuli Egyezmény semmiképpen sem támogatható - a Férfihang Civil Társaság állásfoglalása a nemzetközi férfinapon17:02 Izraelnek így is szabad: a bezárt menekülttábor lakói mehetnek Ruandába vagy a börtönbe16:17 Eső, hó és napsütés - változékony idő várható a jövő héten15:51 Söpredéknépek bandaháborújától fél a londoni rendőrség15:30 A franciák megszokták Macront
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Merkelt nem hatják meg Orbán imái: azt mondja, elfogadhatatlan, hogy nem kellenek nekünk a migránsaik

Reklám

Angela Merkel szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány nem fogadja el az Európai Bíróság ítéletét a kvótaperben - a német kancellár erről a Berliner Zeitungnak adott interjújában beszélt.
Zoom
Mint ismeretes, az Európai Bíróság a múlt héten hozta meg ítéletét az úgynevezett kvótaperben, amelyben Magyarország és Szlovákia az Európai Unió migránselosztási kvótáját vitatta, vagyis azt, hogy az unióba befogadott "menekülteket" arányosan szétosztanák a tagállamok között. A bíróság viszont a magyar és szlovák álláspont ellen döntött, de a magyar kormány közölte, nem tartja magára nézve kötelezőnek az Európai Bíróság döntését, míg a szlovák kormány tiszteletben tartja azt.
Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában végül azt közölte, tudomásul veszi a bíróság döntését, de a kormány nem változtatja meg a migránspolitikáját.
Angela Merkel a Berliner Zeitungban kedden megjelent interjújában erről azt mondta, az EU egységes a külső határok védelme és a "menekültek" származási országának adott fejlesztési támogatása ügyében, illetve abban is, hogy mik legyenek az alapjai az új uniós menekültügyi rendszernek, amelynek sokkal jobban kellene bírnia a válsághelyzeteket, mint az előző rendszernek. Ugyanakkor Merkel hozzátette:
A menekültek szolidáris elosztásával kapcsolatban Európában jelenleg a 28 tagállamból csak három-négy utasítja vissza ezt szigorúan. Mindenki más jelezte a részvételi szándékát, az Európai Bíróság döntése után pedig a szlovák miniszterelnök is elismerte ezt. Az, hogy van egy kormány, amely azt mondja, hogy az Európai Bíróság ítélete őt nem érdekli, az nem fogadható el.
Arra a kérdésre, hogy ezek alapján Magyarországnak el kell-e hagynia az EU-t, a kancellár azt válaszolta:
Ez azt jelenti, hogy egy nagyon fontos európai alapkérdésről van szó, mert Európa számomra jogállami térség. Erről beszélnünk kell az októberi Európai Tanácsban.
(HVG nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready