2017. szeptember 23., szombat, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:35 A kormány törvényi tiltása ellenére folytatódik a Jobbik plakátkampánya 16:12 Több ország nagykövetsége nőkre veszélyesként tüntette fel honlapján az olasz városokat16:00 Öngyilkos lett egy kilencéves kisfiú Kárpátalján15:29 Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető vérügyész - Mátsik György tizenhét '56-osra kért halált14:33 Egy 46 éves nő volt a pilisszentkereszti cserbenhagyásos gázoló14:00 Ez nem a ti országotok! - közölte a "disznózabáló" britekkel Anglia egyik új lordja13:32 Orosházán is döntöttek: megvédik az életterüket - Bonyhádon lesz a MÖM következő toborzója13:10 Kis erejű földrengés rázta meg Észak-Koreát - de az is lehet, hogy Kína kegyvesztett kertitörpéje robbantgatott12:57 Oroszország és Kína miatt feszegeti a vétókérdést egy ENSZ-kezdeményezés12:28 Kemény diplomáciai válasz az új ukrán oktatási törvényre: "Magyarország és a magyar kormány minden segítséget megad és megadott Ukrajnának"12:07 Kormányra kerülve a közúti, vasúti és a vízi szállítási útvonalakat is fejleszteni fogják - ígéri a Jobbik11:24 Csoportos leépítés várható a Tescónál - csak a központi irodát érinti, nincs köze a sztrájkhelyzethez10:50 Tilos lesz burkában vezetni az intoleráns Németországban10:05 Az agresszív sofőrnek a közút is csatatér - a bátorság gyakran a lóerővel arányos09:28 Ha esetleg megfeledkezett volna róla, szólunk, hogy ma megint világvége van
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Merkelt nem hatják meg Orbán imái: azt mondja, elfogadhatatlan, hogy nem kellenek nekünk a migránsaik

Reklám

Angela Merkel szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány nem fogadja el az Európai Bíróság ítéletét a kvótaperben - a német kancellár erről a Berliner Zeitungnak adott interjújában beszélt.
Zoom
Mint ismeretes, az Európai Bíróság a múlt héten hozta meg ítéletét az úgynevezett kvótaperben, amelyben Magyarország és Szlovákia az Európai Unió migránselosztási kvótáját vitatta, vagyis azt, hogy az unióba befogadott "menekülteket" arányosan szétosztanák a tagállamok között. A bíróság viszont a magyar és szlovák álláspont ellen döntött, de a magyar kormány közölte, nem tartja magára nézve kötelezőnek az Európai Bíróság döntését, míg a szlovák kormány tiszteletben tartja azt.
Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában végül azt közölte, tudomásul veszi a bíróság döntését, de a kormány nem változtatja meg a migránspolitikáját.
Angela Merkel a Berliner Zeitungban kedden megjelent interjújában erről azt mondta, az EU egységes a külső határok védelme és a "menekültek" származási országának adott fejlesztési támogatása ügyében, illetve abban is, hogy mik legyenek az alapjai az új uniós menekültügyi rendszernek, amelynek sokkal jobban kellene bírnia a válsághelyzeteket, mint az előző rendszernek. Ugyanakkor Merkel hozzátette:
A menekültek szolidáris elosztásával kapcsolatban Európában jelenleg a 28 tagállamból csak három-négy utasítja vissza ezt szigorúan. Mindenki más jelezte a részvételi szándékát, az Európai Bíróság döntése után pedig a szlovák miniszterelnök is elismerte ezt. Az, hogy van egy kormány, amely azt mondja, hogy az Európai Bíróság ítélete őt nem érdekli, az nem fogadható el.
Arra a kérdésre, hogy ezek alapján Magyarországnak el kell-e hagynia az EU-t, a kancellár azt válaszolta:
Ez azt jelenti, hogy egy nagyon fontos európai alapkérdésről van szó, mert Európa számomra jogállami térség. Erről beszélnünk kell az októberi Európai Tanácsban.
(HVG nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready