A Jobbik nem nézi ölbe tett kézzel, hogy a Fidesz alkotmánysértő törvénnyel tiltsa be a kormányváltó erő és a kormányváltó hangulat, a nép egymásra találását. A baloldal kiszállt a versenyből, mi nem fogunk - fogalmaz közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.
Zoom
Forrás: Tokody Marcell fővárosi jobbikos képviselő Fb-oldala
"Folytatjuk a július 15-én félbemaradt plakátkampányunkat, tovább harcolva a 2018-as kormányváltásért, melynek tétje: megállítani a bevándorlást, a kivándorlást és a korrupciót" - fogalmaz a szóvivő.
A Jobbik 1100 saját tulajdonú reklámfelületen hirdeti: béremeléssel a kivándorlást, a határőrséggel kiegészülő kerítéssel és a letelepedési kötvény megszüntetésével a bevándorlást, józan ésszel és tiszta kézzel pedig a korrupciót fogjuk megállítani. Csak ezeken az alapokon lehet élhető, igazságos, biztonságos és szabad Magyarországot teremteni - olvasható a párt portálunk számára eljuttatott közleményében.
(Kuruc.info)
Frissítés: Így sikerült kijátszani a Fidesz alkotmánysértő plakáttörvényét
Sajátos módon játszotta ki a kormánytöbbség által elfogadott plakáttörvényt a Jobbik, az ellenzéki párt ugyanis egyszerűen felvásárolta a különféle hirdetőfelületeket. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy különféle cégektől összesen 1100 „reklámeszközt” – többek között óriásplakátokat – vásároltak meg. Ezzel a lépéssel pedig már nem vonatkozik rájuk a plakáttörvény. A kormánytöbbség által az Országgyűlésen kétharmad hiányában végül feles többséggel átvitt szabályozás ugyanis azt mondja ki, hogy a pártok hirdetési felületet csak listaáron vásárolhatnak, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük senkitől hirdetési felületet.
Az ellenzéki párt szóvivője azt nem árulta el, hogy pontosan mennyit fizettek a plakáthelyekért. – Üzleti titok – mondta Jakab Péter, aki csak annyit közölt, hogy részletfizetésre kaptak lehetőséget, úgy fogják végül a vételárat megtéríteni. A szóvivő azt sem árulta el, hogy pontosan kitől vásároltak, csak azt mondta, hogy több cégtől is. Kérdésünkre, hogy azokat a felületeket vásárolták-e meg, amelyeken eddig is láthatók voltak a hirdetéseik, Jakab Péter szűkszavúan annyit ismételt meg, hogy több cégtől is vásároltak. A szóvivő elmondta azt is, hogy a felületeken csak ők folytatnak majd kampánytevékenységet, vagyis akkor sem adják bérbe a hirdetési felületeket, amikor éppen nincs választási időszak.
Origó: A Publimont plakáthelyeiből jutott a Jobbiknak
A kormányközeli pénzből felvásárolt, jelenleg Matolcsy György jegybankelnök fia által birtokolt Origó azt írta, Simicska Lajos a Publimont plakátcég 1100 plakáthelyet adta át a Jobbiknak.
Az Origó becslése alapján az adomány piaci értéke egymilliárd forintot tehet ki. A hírportál szerint Simicska Lajos állítólagos húzása összefüggésben áll azzal a héten napvilágra került értesüléssel, hogy a milliárdos nagyvállalkozó szabadulna milliárdos veszteségeket felhalmozó médiavállalkozásaitól. Igaz, a Publimont plakátcég az elmúlt években is megőrizte nyereségességét, de a tulajdonosok nem vettek ki osztalékot. Az Origó szerint ennek oka az, hogy a nagyvállalkozónak még célja volt a plakátcéggel, az ugyanis 6000 darab plakáthelyet birtokol országszerte.
Fidesz-KDNP: feljelentést teszünk, ez egyértelmű korrupció
Hollik István kormánypárti képviselő szombati sajtótájékoztatóján kérdésre úgy fogalmazott: “kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat szoktak csinálni. Az látszik, hogy Vonáéknak nem jött be a néppártosodás, folyamatosan csökken a népszerűségük, és ezért kétségbeesett dolgokat csinálnak.”
Teljesen nyilvánvaló, hogy azok a plakátok Simicskától kerültek át a Jobbikhoz, átjátszották a Jobbikhoz. Ez teljesen egyértelmű: korrupció – fogalmazott Hollik.
Hollik István szerint “Simicska átjátszotta a Jobbiknak a plakáthelyeket. Ez bizonyítja, hogy Simicska nem kilóra hanem dekára megvette a Jobbikot” – értékelte a plakátok tulajdonosváltását a képviselő.
A plakáttörvény saga
Emlékezetes, a Fidesz azután döntött mások mellett a pártok köztéri hirdetési lehetőségeinek szigorítása mellett, hogy a Jobbik év elején országos plakátkampányba kezdett, azt üzenve, hogy míg az emberek dolgoznak, a kormány lop. A tervezett plakáttörvény eredeti célja az lett volna, hogy a pártok csak a választási kampányban hirdethessenek óriásplakátokon. Ehhez módosítani kellett volna a kétharmados választási eljárási törvényt, ám miután az ellenzék összezárt, a Fidesz és a KDNP nem tudta biztosítani a szükséges többséget. A kormánypártok ezért már az Országgyűlés nyári szünetében rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze ugyanebben a témában, ám akkor már nem kétharmados, csupán az úgynevezett feles többségű, településkép-védelmi törvény átírása volt napirenden. Ebbe pedig az került bele, hogy plakátolni ugyan egész évben lehet a pártoknak is, ám kizárólag listaáron bérelhetnek felületeket. Ráadásul a jogszabály még azt is meghatározta, hogyan kell kiszámolni a listaárat. A törvénymódosítást Áder János köztársasági elnök aláírta, de az ellenzék alaptörvény-ellenesnek tartja, így az Alkotmánybírósághoz fordultak. Az új szabályozás életbelépése óta mindenesetre már több kormányellenes plakát is megjelent az utcákon, sok éppen azokon a helyeken, ahol korábban a Jobbik hirdetett. Volt ráadásul olyan is, amely az ellenzéki párt által kezdeményezett béruniót népszerűsítette. Nemrég egy újabb hirdetés is feltűnt Budapesten, a képet Nótin Tamás, a Jobbikhoz közeli Alfahír újságírója osztotta meg. Ugyanazok az arcok szerepelnek rajta, mint a Jobbik korábbi plakátjain: Orbán Viktor arca fölé az van írva, hogy főnök, Mészáros Lőrinc a képen a stróman, Habony Árpád a hazug, Rogán Antal pedig a kötvényes. Négyen együtt – a plakát szerint – a „gengszterek”. A Jobbik szóvivőjének elmondása szerint az üzenet tartalmával egyetértenek, de az nem az ő plakátjuk.
(Kuruc.info - MTI - MNO - Origó nyomán)