Pár perccel 18 óra után vette kezdetét a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) és a Gyurcsány-rezsim jogsértettjeinek közös tüntetése. Az eseményen jellegzetes rabruhában feltűnt Gyurcsány Ferenc is, igaz, egyelőre pusztán a volt miniszterelnököt szimbolizáló bábu formájában.
Zoom
A demonstráció hangulata 2006 őszét idézte. A megjelentek között ott voltak az ismert Kossuth téri tüntetők és 2006-os rendőri jogsértések áldozatainak egy csoportja, név szerint Bene Gábor, Pál Márton, Dukán Dániel, Reiner Péter, Gonda László, Budaházy György családtagjai és sokan mások.
Budaházy György a rendezvény első felszólalójaként az internet segítségével jelentkezett be. Gaudi-Nagy Tamás, a rendezvény főszervezője és egyben moderátora úgy fogalmazott, a politikai rendszereket - különösen az ügyészségen - átszövi egy maffiaszerű háló, amely gátat szab az igazságszolgáltatásnak. Így történhetett meg, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben még gyanút sem közöltek, a rendőri vezetők ejnye-bejnyével megúszták, miközben Budaházy György és más nagyszerű hazafiak súlyos börtönévekkel fenyegető eljárások alatt állnak ma is.
Zoom
A rendezvény zárásaként Gaudi-Nagy Tamás kezdeményezésére a megjelentek közfelkiáltással 20 évre ítélték Gyurcsány Ferencet. A nemzeti jogvédő elmondta, hogy ennek valóra váltása érdekében, az Alaptörvény módosítása ügyében levelet intézett Gulyás Gergelyhez, a Fidesz frakcióvezetőjéhez, továbbá reméli, a Jobbik, illetve a Schiffer András nélküli LMP is támogatni fogja kezdeményezésüket.
(Kuruc.info)