2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Sorolja fel az összes szexuális partnerét időrendi sorrendben, névvel, foglalkozással!"

Reklám

Nem tudja egyelőre megbecsülni az adatvédelmi hatóság, hogy hány olyan személynek az adatai vannak meg a Szcientológia Egyháznál, akiknek valójában nincs is semmi kapcsolatuk velük. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az igazságügyi bizottság hétfői ülésén beszélt a nemrég lezárult – egyébként még 2016-ban indult – ellenőrzésről.
Az elnök kifejtette, hogy 2200-2300 olyan dosszié van, amelyben „az igazán súlyos visszaélések” találhatók. A magát egyháznak nevező egyesület ugyanis leendő tagjaitól rengeteg adatot kért. „Sorolja fel az összes szexuális partnerét időrendi sorrendben, keresztnévvel, vezetéknévvel, foglalkozással!” – ez csak az egyik a kérdések közül. De nyilatkozni kellett a rokonokról, ismerősökről, főként ha azok a kormány hírszerző vagy éppen katonai szervezetében dolgoztak.
Péterfalvi Attila leszögezte, hogy az állam nem szólhat bele a hitbeli vagy lelkiismereti meggyőződések igazságtartalmába, ugyanakkor az egyházak adatkezelése sem jelent kivételt. Egy kérdésre külön kitért arra, hogy a keresztény kultúrkörben a gyónási titok például fülbe súgással történik, ott nincs adatrögzítés.
Ismert, a hatóság összesen 40 millió forintra büntette a szektát, amiért súlyosan megsértették az adatkezelés elveit. Emellett rendőrségi nyomozás is zajlik, a Magyar Nemzet információi szerint a kémkedés is felmerült.
(MNO nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready