Miután a Közös Ország Mozgalom (KOM) október 23-i tüntetése a rossz idő miatt - szokás szerint - elmaradt, a Gulyás Márton aktivista által alapított gittegylet mára választási "nagygyűlést" szervezett, amelyre meghívták az ellenzéki pártokat.
A Momentum és az LMP - szokásos módon - már korábban bejelentette, hogy nem vesznek részt a rendezvényen, azonban mostanra az eseményt hirdető Facebook-oldalról egyszerűen eltűnt Juhász Péter neve.
Minden magyarázat nélkül törölték az Együtt elnökét a felszólalók közül és egyszerűen Karácsony Gergely neve mellé odaírták: Együtt-Párbeszéd.
Zoom
A biztonság kedvéért a Király utcai Gödör Klubban tartják a "nagygyűlést" - ha egyáltalán megtartják... (kép: Scenic)
Új útra kell lépnie az ellenzéknek azért, hogy a változás bekövetkezzen - fogalmazott korábban Gulyás Márton. Mi nem közös listáról beszélünk. Az ellenzék megosztottsága, tagoltsága részben jogos - magyarázta.
Az ideológia különbségeket nem is lehet szerinte elhazudni. Miután látták, hogy nincs olyan párt, amely integrálni lenne képes a kormányváltó erőket, más megoldást kellett keresni. Szombat délután kettőkor minden kiderül, és elindítjuk az új korszakot. A felszólalók tudják, hogy mit tervezünk - tette hozzá a politikus.
Gulyás szavai biztatóak, azonban be kell látni, a mai "nagygyűlés" előre láthatóan csupán a nevében nagy, ugyanis eddig összesen 261 ember jelezte, hogy biztosan ott lesz. Az esős időről nem is beszélve...
(Sztárklikk nyomán)
Kapcsolódó: